יש הרבה סוגים של סלטי עוף שמסתובבים חופשי, אבל אם אתם לא רוצים לבזבז את הזמן לכו ישר לזה שהוא הטוב מכולם: בלי מיונז, עם המון עשבים ועוד כמה טריקים ששומרים אותו עסיסי ונהדר
העוף. באופן אישי אני מעדיפה חזה, אבל יודעת שאני בדעת מיעוט והרוב אוהבים את ירכי העוף הידועות בכינוי פרגיות. כך או כך אפשר לצלות, לבשל או לאדות, או כמובן להשתמש בנתחים שנשארו לכם מעוף בתנור או צלי מאתמול. העיקר שהעוף יהיה מבושל עד הסוף.
אם מבשלים במיוחד, תוספת של לימון מעניקה טעם נפלא וגם מרקם עסיסי. מפרקים לרצועות דקיקות שיספגו את הרוטב.
עשבים. הכל הולך: בזיליקום, כוסברה, נענע, פטרוזיליה, רוקט וגם גרגר הנחלים. מפרידים את העלים מהגבעולים וקוצצים גס, אם בכלל.
בצל ירוק (או עירית) זה חובה. אם אין – מוסיפים בצל סגול או לבן קצוץ או פרוס דק-דק.
רוטב. שמן זית משובח, מיץ לימון (או תפוז), שום, מלח ופלפל.
תוספות יעניקו לסלט לוק עדכני בכל פעם מחדש: רעננות של עלים ירוקים, קראנץ' של שקדים או אגוזים, בוהק אדום עז של גרגירי רימונים, עושר תזונתי על ידי הוספת דגנים או פירורים של כרובית לנמנעים מגלוטן.