1 מערבלים במיקסר עם וו לישה 2 כוסות ושלושת רבעי קמח עם השמרים והסוכר.
2 מוסיפים את המים החמים תוך כדי לישה. מוסיפים את השמן, הביצה (אם משתמשים) והמלח. לשים כ-3 דקות עד לקבלת בצק דביק. מוסיפים עוד 2-3 כפות קמח וממשיכים ללוש עד שהבצק נאסף משולי הקערה אבל הוא עדיין די דביק. מתפיחים חצי שעה.
3 מעבירים למשטח מקומח ולשים ביד עד שהבצק נאסף לכדור יפה. מניחים בקערה, עוטפים בניילון ומניחים מגבת מעל. מתפיחים למשך שעה להכפלת הנפח.
4 מוציאים מהבצק אוויר בתנועות לישה, מחלקים אותו ל-8 חלקים שווים, מכדררים ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה. משהים 20 דקות.
5 בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות ומניחים בתחתיתו קערה עם מים ליצירת אדים בחלל התנור.
6 מורחים את הלחמניות בביצה, מפזרים שומשום ואופים כחצי שעה עד להזהבה יפה. מוציאים ומניחים על רשת לצינון עד להגשה.