לזניית גבינות מנצחתלזניה טובה היא פשוט טובה. זה לא קשור לתוספות, אלא טמון בחיבור הקסום שבין הבצק לרוטב ולגבינות. אז דאגנו לכם למתכון נהדר ללזניה, בהיר וקלאסי, וגם לכל הטיפים, העצות והשיטות שצריך להכיר בדרך ללזניה מנצחת
אורלי פלאי-ברונשטיין
| mako אוכל
| פורסם 23/07/17 07:09
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
הדרך שלכם ללזנייה מנצחת:
דפי לזניה: ברור שעלים טריים של בצק לזניה הם הכי טעימים, אבל לרוב אני מסתפקת בעלים יבשים, מהסוג שלא צריך לבשל מראש. כמות העלים המדויקת תלויה בתבנית שבה משתמשים (גודל ועומק). בדרך כלל אני משתמשת ב-12 עלים (לפעמים ב-15). יש עלים בעלי שוליים מסולסלים ויש גם חלקים.
בזיליקום: מבשם את כל התבנית בניחוח נפלא. תשאירו את העלים שלמים כדי שהטעם לא יהיה דומיננטי מדי וגם כדי שילדים יוכלו להיפטר ממנו בקלות.
המצרכים (5 מנות):לרוטב העגבניות:
לבשמל:
למלית הגבינות:
להרכבת המנה (תבנית 20*28):
אופן ההכנה:1 מכינים את רוטב העגבניות: מחממים את שמן הזית בסיר. מוסיפים את השום, וכשעולה ריח מוסיפים את העגבניות. מתבלים ומבשלים יחד 10 דקות עד לצמצום הנוזלים. 2 מכינים את הבשמל: ממיסים חמאה, מוסיפים קמח ומערבבים בכף עץ עד שהיא נספגת ונוצרת רביכה. יוצקים חלב, מערבבים היטב (הכי נוח במטרפה. אל דאגה הגושים יתמוססו). מבשלים על סף רתיחה עד להסמכה. >> לבלוג של אורלי - סיר פלא 3 מכינים את מלית הגבינה: מערבבים ריקוטה או קוטג' עם ביצה, מלח ופלפל וחצי מכמות המוצרלה המגוררת. 4 מחממים תנור ל-190 מעלות. 5 מרכיבים את הלזנייה: יוצקים כף רוטב עגבניות לתחתית התבנית, מניחים שלושה עלים זה לצד זה, מעליהם מעט רוטב עגבניות, מלית גבינות, מעט מוצרלה ופרמזן מגוררות ושוב עלי לזנייה, רוטב עגבניות, פרוסות מעגבנייה אחת, עלי בזיליקום, גבינות וחוזר חלילה. בשכבת העלים האחרונה מסיימים בבשמל, פרוסות של עגבנייה, פרוסות של מוצרלה (או פרומעז) ועלי בזיליקום, מוצרלה ופרמזן מגוררות. 6 מכסים את הלזנייה בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות עד שזה שמבעבע יפה ומזלג שננעץ חודר את כל השכבות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות עד להשחמה. אם לא חתכתם מראש מוטב להמתין 10 דקות עד שהלזנייה תתקרר ותתייצב (אם תנסו לחתוך כשהלזניה חמה היא תתמוטט). |