1 מחממים את החלב והמים בקלחת או בסיר קטן. כשמגיעים לרתיחה מוסיפים את קמח התירס תוך כדי פיזור על פני הנוזל בצורה הדרגתית, ומערבבים מיד בעזרת מטרפה כדי להימנע מהיווצרות גושים. מוסיפים גרגרי תירס ומבשלים יחד תוך כדי ערבוב עד שמתקבל מרקם סמיך.
פולנטה - המתכון הכי טוב שלי | צילום:
נמרוד סונדרס, mako אוכל
2 מוסיפים חמאה, פרמזן ומלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
3 אם רוצים לעדן את המרקם עוד יותר מוסיפים שמנת מתוקה. זה לא חובה.
4 מגישים בצלחת עמוקה עם שבבי פרמזן, או אחת התוספות המוצעות האחרות.