1 שוטפים היטב את הדג וחותכים לרצועות בעובי ס"מ. מניחים בקערה גדולה ומזלפים מעל מיץ מלימון שלם. מערבבים בעדינות עם הידיים או עם כף ומניחים במקרר למשך שעה.
2 נפטרים מעודפי הנוזלים שניקוו בתחתית הקערה.
3 מסדרים שלוש קערות: בקערה הראשונה ביצים טרופות, בשנייה קמח, שום ומלח ובקערה השלישית פירורי לחם.
כל המתכונים לראש השנה
4 אם אופים, מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומרססים בספריי שמן. אם מטגנים, ממלאים מחבת בשמן עד לגובה של ס"מ ומחממים.
5 מצפים כל רצועת דג בקמח ומנערים קלות כדי להיפטר מהעודפים. מעבירים לביצים ומצפים היטב בביצים הטרופות. מעבירים לקערת פירורי לחם ומצפים מכל הצדדים.
6 מטגנים את רצועות הדג מכל הצדדים עד הזהבה, או מעבירים לתבנית התנור ומרססים מעל בספריי שמן (חשוב שכל הציפוי יקבל שכבה עדינה של שמן). אופים 15-18 דקות או עד שהאצבעות הדג זהובות. מומלץ מאוד להפוך אותן פעם אחת במהלך האפייה.
7 מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה ומגישים לצד הדג.
הערות ושדרוגים
* ניתן להכין את אצבעות הדג גם מפילה סלמון או דג לבן שאוהבים, בתנאי שאין בו עצמות ועור.
* אוהבים טעמים דומיננטיים? ניתן להוסיף לקמח כפית תימין מיובש ו/או חצי כפית צ'ילי גרוס.
* רוצים להכין את אצבעות הדג לפני הארוחה החגיגית? אין שום בעיה. פשוט מכינים אותן כרגיל ו-10 דקות לפני ההגשה מעבירים לתנור שחומם ל-180 מעלות. מחממים בסביבות 7 דקות או עד שהן חמות ופריכות.