פסטייה מרוקאית אישיתכשיונית צוקרמן מלמדת להכין פסטייה, עם עוף, מיליון תבלינים וכל מה שצריך - אנחנו מתייצבים כמו חיילים ומאזינים ברוב קשב. ממליצים לכם לעשות אותו הדבר - ואם לא בחגי תשרי, אז אימתי
יונית סולטן צוקרמן
| mako אוכל
| פורסם 01/10/17 07:10
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
|
המצרכים (12 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1 מבשלים את העוף במים עד שהוא מוכן לגמרי, מוציאים ומפוררים (אפשר לשלב עם הכנת מרק עוף). שומרים בצד 3 כפות ממי הבישול. 2 במקביל מטגנים את הבצל עם הסוכר עד הזהבה. מוסיפים את כל האגוזים והצימוקים וממשיכים לטגן כ-3 דקות נוספות. 3 מוסיפים את העוף המפורר, מערבבים ומתבלים. 4 מוסיפים את הדבש ומי הבישול ששמרנו בצד ומערבבים היטב. מוספים את הפטרוזיליה ומערבבים שוב. מצננים. 5 מחממים תנור ל-180 מעלות. 6 מרכיבים את הפסטיות: לוקחים חצי דף פילו, מרססים במעט שמן ומקפלים לשניים. מניחים במרכז המלבן שנוצר מעט מהמילוי, סוגרים ומסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה. 7 מברישים בביצה או מרססים בספרי שמן, ואופים עד הזהבה. 8 מפזרים מעט אבקת סוכר ו/או קינמון, ומגישים. >> לכל מתכוני החג* להכנת פסטייה אחת משפחתית גדולה, משתמשים ב-8 עלי פילו: מרססים 4 עלים בשמן ומניחים עליהם את יתר 4 העלים. מסדרים את זוגות העלים על תבנית עגולה כך שיבלטו החוצה באופן משמעותי, כדי שיהיה אפשר לכסות את הפסטייה. מתחילים בזוג עלי פילו אחד (מאמצע התבנית), מסובבים את התבנית ב-90 מעלות ומניחים זוג שני וכך הלאה. מוסיפים את המילוי, מכסים ואופים להזהבה. |