לחמניות בצלמה יותר מבשר טובות מלחמנייה שזה עתה יצאה מהתנור? לחמנייה ממולאת שזה עתה יצאה מהתנור, כמובן. הגישו את הלחמניות האלה לאורחים, ואנחנו מבטיחים - כולם יזמינו את עצמם אליכם לכל ארוחות החג מכאן ולנצח
יונית סולטן צוקרמן
| mako אוכל
| פורסם 08/10/17 09:52
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
|
המצרכים (20 מנות):לבצק:
למילוי:
להברשה:
אופן ההכנה:1 לשים במיקסר את כל מרכיבי הבצק חוץ מהמלח כ-7 דקות. מדי פעם משנים את מהירות המיקסר – מגבוהה, לנמוכה, לבינונית וחוזר חלילה (פעולה זו חשובה כי היא מחקה את הלישה הידנית). 2 מוסיפים את המלח ולשים 2 דקות נוספות. 3 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעה. 4 בינתיים מכינים את המילוי: פורסים את הבצלים ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטגן כ-3 דקות נוספות, עד שהבצל מתחיל לשנות צבע לשקוף. 5 מוסיפים את הפפריקה, הכורכום, פלפל ארבע העונות והמלח. אם רוצים מילוי יותר פיקנטי – אפשר להוסיף כפית של פפריקה חריפה. 6 מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך, ממשיכים לטגן עוד 2 דקות ומסירים מהאש. מניחים לתערובת להצטנן. 7 מחממים תנור ל-180 מעלות. 8 מחלקים את הבצק ל-15-20 כדורים. 9 מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל כדור לעיגול. 10 מניחים במרכז כל אחד מהעיגולים כף וחצי מהמילוי, סוגרים כמו שק ומסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהפתח מופנה למטה. 11 מורחים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים עד הזהבה, כ-20 דקות. >> לכל מתכוני החג |