מרק ירקות עשיר עם קניידלךכשמבקשים מבשלנית עליונה כמו יונית צוקרמן מתכון - יודעים שאפשר לישון בשקט. לכן הקדמנו וביקשנו ממנה מרק לליל הסדר, שיהיו בו הרבה ירקות, אבל שיהיה גם בשרני ועמוק טעמים. אה, ושרק לא תשכח את הקניידלך
יונית סולטן צוקרמן
| mako אוכל
| פורסם 02/04/17 07:19
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
המצרכים :למרק:
לקניידלך:
אופן ההכנה:1 חותכים את כל הירקות לקוביות. 2 מחממים שמן בסיר וצורבים את פרפר ההודו מכל הצדדים. מוציאים לצלחת ומניחים בצד. 3 מטגנים את הבצל 2-3 דקות ומוסיפים את הירקות הקצוצים. מאדים 2-3 דקות נוספות. 4 מוסיפים את חזה ההודו וממלאים במים עד בערך ס"מ מעל הירקות. מביאים לרתיחה. 5 מוסיפים מלח, חוואייג', כורכום, פלפל שחור טחון ואת הפלפל הירוק ומבשלים את המרק 50 דקות. 6 בודקים אם הגזר רך. אם כן – המרק מוכן, אם לא – מבשלים עוד כמה דקות ובודקים שוב. 7 הקניידלך: מערבבים את קמח המצה עם המלח, הפלפל והסוכר. מוסיפים את המרק החם ומערבבים היטב. 8 מוסיפים את השמן, מערבבים שוב וממתינים כמה דקות שהעיסה תתקרר. 9 מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומניחים לחצי שעה. 10 מגלגלים כדורים קטנים בידיים רטובות, וזורקים לתוך סיר עם מים רותחים וכף מלח. 11 מגישים את המרק עם 3 קניידלך בצלחת.
>> לעוד מתכונים צבעוניים ונהדרים
|