מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

מעקודה של פול

הפסח הזה אנחנו חוגגים עם מעקודה חדשה ואחרת: עם פול ירוק (אל תדאגו, אף אחד לא מצפה מכם לקלף אותם לבד), ביצים ותבלינים שעושים את ההבדל

|mako אוכל| פורסם09:15
מעקודה פול (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • מעט שמן
  • 4-5 שיני שום, קצוצות
  • חבילת פול קפוא, מופשר
  • מים רותחים
  • כף אבקת מרק עוף
  • כפית כורכום
  • רבע כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור טחון
  • 2 כפות סוכר
  • 6-7 ביצים XL

אופן ההכנה:

1מטגנים את השום חצי דקה, מוסיפים את הפול ומאדים 2-3 דקות על אש גבוהה.

2יוצקים מים רותחים עד לכיסוי הפול, ככוס וחצי.

3מוסיפים אבקת מרק, כורכום, מלח, פלפל וסוכר.

4מבשלים כ-15 דקות, עד שהפול מתרכך, ומסננים (משאירים מעט מהנוזלים). מעבירים לקערה ומצננים 5 דקות.

5טורפים 6 ביצים ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור (זכרו שהפול כבר מתובל).

6מכסים תחתית של סיר בשמן ומטלטלים אותו קלות כך שגם הדפנות יהיו משומנות (אפשר להיעזר באצבעות).

7מחממים את הסיר על הכיריים.

8מוסיפים את הפול המסונן לביצים המקושקשות ומערבבים. הביצים צריכות לכסות את הפול – אם הן לא מכסות, טורפים את הביצה השביעית ומוסיפים.

9כשהשמן חם מכניסים לסיר את התערובת. מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה.

10מעבירים לתנור שחומם ל-180 מעלות. אופים עד הזהבה (כחצי שעה), הופכים על צלחת ומגישים.

>> לעוד מתכונים צבעוניים ונהדרים

>> והנה מתכונים לפסח

תגיות:מעקודה
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il