שטרודל תפוחי עץ הוא אחד המאפים היותר מוצלחים שהביאה אוסטריה לעולם: מלית תפוחים רכה מונחת על גבי בצק דקיק ומגולגלת מספר גלגולים. הבצק שממנו מכינים שטרודל מסורתי הוא בצק עם מעט מאוד שומן ובלי סוכר. סדין גדול ונקי נפרש על גבי שולחן או משטח עבודה רחב והוא זה שמסייע לגלגולי השכבות של הבצק הדקיק.
השטרודל הבא הוא פתרון קל ומהיר למאפה הווינאי. במקום להכין את הבצק המסורתי משתמשים בבצק פילו, שדומה בתכונותיו לבצק של השטרודל, את המלית מכינים בקלות ובזריזות וכל שנותר הוא למלא את הפילו ולאפות.
המצרכים (10 מנות):לבצק:
למלית:
להגשה:
אופן ההכנה:1 קולפים את התפוחים ומגררים בפומפייה. כמה תמימים הם נראים בשלב הזה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל2 מעבירים את התפוחים המגוררים למחבת רחבה ומוסיפים חמאה, סוכר, גרידת לימון וקינמון. מערבבים היטב ומבשלים על להבה בינונית עד שכל הנוזלים מצטמצמים (5-7 דקות). מעבירים לכלי אחר ומצננים. מוסיפים למלית תמצית וניל ואגוזי פקאן ומערבבים היטב. מצננים לחלוטין. 3 מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערית את השקדים הטחונים והקינמון. 4 פורסים עלה של בצק פילו על משטח עבודה ומברישים היטב בחמאה המומסת (אם קשה להפריד עלה אחד אפשר להשתמש בזוג עלים יחד). מפזרים על החמאה המומסת כף-שתיים מתערובת השקדים באופן אחיד. 5 מניחים מעל עלה פילו נוסף וחוזרים על פעולת ההברשה ופיזור השקדים הטחונים, כך עד לשימוש בכל העלים. 6 מניחים בשליש התחתון של הבצק בחלקו הרחב את מלית התפוחים בשורה ישרה. מגלגלים בזהירות לרולדה ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מוכן לגלגול | צילום: חן שוקרון, mako אוכל סיבוב אחרון של חמאה מומסת, ולתנור | צילום: חן שוקרון, mako אוכל7 מברישים שוב בחמאה המומסת. 8 מעבירים לתנור ואופים כ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים. לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר. פורסים ומגישים בליווי גלידת וניל. לבלוג של חן - מתוקים שלי |