"מילפיי" (Mille-feuilles), "קרם שניט" (Cremeschnitte) ו"עוגת נפוליאון" הם שלושה שמות שונים לאותה עוגה. עוגה המבוססת על שכבות של בצק עלים וביניהן מלית קרמית, לרוב בטעם וניל. המילפיי נחשב לאחד מהקינוחים היותר מסובכים להכנה, וזה נכון אם ההכנה כוללת גם הכנה של בצק עלים ביתי. כיוון שהיום ניתן להשיג בצק עלים בחלק גדול מהקונדיטוריות, ואפילו ברשתות השיווק ישנו בצק עלים המבוסס על חמאה, ההכנה של הקינוח הזה הופכת לקלה ולא מסובכת כלל. כל מה שנדרש הוא להשקיע בקרם משובח, רצוי פטיסייר, ואם תזרזו לנצל את התותים האחרונים לעונה - תוכלו להכין מילפיי וניל ותותים נפלא.
המצרכים (6 מנות):
לקרם:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים את בצק העלים ל-12 מלבנים בגודל של 8X12 ס"מ ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אופים 10 דקות, מוציאים ומניחים מעל מלבני הבצק נייר אפייה נוסף ועליו תבנית אפייה נוספת. תבנית האפייה השנייה משמשת כמשקולת ומונעת מהבצק לתפוח יתר על המידה. אם התבנית לא נשענת לחלוטין על גבי הבצק ניתן להניח מעליה כלי כבד נוסף (כגון סיר). אופים עוד 10-15 דקות בחלקו העליון של התנור. מומלץ לבדוק במהלך האפייה את הבצק ולוודא שהוא לא השחים יתר על המידה. מוציאים ומצננים לחלוטין. מתחילים בלקנות בצק עלים, ולחתוך אותו למלבנים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל ככה נראה בצק עלים אפוי שלא נתנו לו לתפוח | צילום: חן שוקרון, mako אוכל2 מכינים קרם פטיסייר: טורפים בקערה את החלמונים והסוכר. מוסיפים את הקורנפלור וטורפים היטב. בסיר בינוני מביאים לרתיחה את החלב עם המחית/תמצית וניל. כשהחלב רותח יוצקים אותו בזרם דק, תוך כדי טריפה מתמדת, לקערת החלמונים. מחזירים את התערובת לסיר ומביאים, תוך כדי טריפה מתמדת, לרתיחה. מבשלים עוד דקה נוספת, ומקפידים לערבב כל הזמן. מסירים מהאש ומסננים מיד לקערה. מכסים בניילון נצמד כך שיכסה ישירות את הקרם עצמו. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעה-שעתיים, עד שהקרם קר (ניתן להכין מראש ערב קודם). 3 מרכיבים את המנה: כשהקרם קר לחלוטין מוציאים אותו מהמקרר וטורפים היטב. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתוך הקרם, בכל פעם שליש מכמות הקצפת, עד שהיא נטמעת לחלוטין. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ. 4 מיישרים בעזרת סכין חדה את הקצוות של הבצק האפוי. מניחים מלבן בצק בצלחת הגשה ומזלפים 6 "טיפות" של קרם ב-2 שורות. מסדרים מעל כל "טיפת" קרם פרוסה של תות. סוגרים בשכבת בצק נוספת וחוזרים על זילוף הקרם ועל סידור פרוסות התותים. מגישים מיד. מזלפים פטיסייר יפה יפה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל ועליו מסדרים תותים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל* העוגות טובות רק ביום ההכנה. אחר כך הבצק מתרכך ומאבד מהפריכות שלו. ניתן להכין את המרכיבים מראש ולהרכיב בסמוך להגשה. * ניתן להגיש בליווי סירופ תותים: שמים בקערה קוביות תותים עם מעט סוכר וליקר פירותי (או רום או ברנדי), מערבבים היטב ושומרים בקירור לכמה שעות או ללילה שלם. מטפטפים את סירופ התותים מעל המנה לפני ההגשה. * ניתן להחליף את התותים בכל פרי רך אחר: פירות יער טריים, אננס טרי וכו'. ניתן גם להשמיט אותם לחלוטין. בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי |