בננות ואבוקדו תמיד מצליחים לתפוס אותי לא מוכנה. נדמה שימים שלמים הם מונחים בקערת הפירות שבמטבח וממתינים לרגע הגדול והבשל שלהם, אבל מספיק יום אחד של התמהמהות והם הופכים לבשלים מדי.
עוגת בננות היא תמיד הפתרון המושלם ל"בננות דבש" שכאלה: זו עוגה שניתן להוסיף לה כל מה שאוהבים – שוקולד מריר או אגוזים קצוצים; במקרה הזה שדרגתי אותה בקוקוס טחון ובשוקולד צ'יפס בטעם חמאת בוטנים, שפשוט גנב את ההצגה ונתן לעוגה הזו טעם מיוחד ולא שגרתי.
המצרכים :לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ:
לעיטור (לא חובה):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות. מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. טורפים בקערה חמאה, סוכר, ביצה, תמצית וניל, רום וחלב | צילום: חן שוקרון, mako אוכל3 מוסיפים את הקוקוס הטחון ואת השוקולד-צ'יפס ומערבבים שוב. 4 בקערה נפרדת טורפים את החמאה המומסת, הסוכר החום, הסוכר הלבן, הביצה, תמצית הווניל, הרום/ברנדי והחלב. מוסיפים את מחית הבננות וטורפים היטב. 3 מאחדים בין התערובות – מוסיפים את תערובת הקמח לבלילת הביצים, וטורפים היטב עד שהקמח כולו נטמע בתערובת. מאחדים בין הבלילות | צילום: חן שוקרון, mako אוכל4 מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה ומעבירים פנימה את הבלילה. מיישרים את פניה. מעטרים בפרוסות בננה לאורך העוגה ואופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים (יש להיזהר מאפיית יתר). מצננים לחלוטין, מעטרים באבקת סוכר ומגישים. מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק | צילום: חן שוקרון, mako אוכל* העוגה נשמרת עד 3 ימים בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב. הערות:* ניתן להפוך את העוגה לפרווה על ידי החלפת החמאה ב-1/3 כוס (80 מ"ל) שמן והחלפת החלב בכמות זהה של חלב סויה/ שמנת צמחית או מיץ תפוזים סחוט טרי. * ניתן להמיר את השוקולד צ'יפס חמאת בוטנים בחמאת בוטנים מעורבבת עם מעט אבקת סוכר: מזלפים את תערובת חמאת הבוטנים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה בנטיפים קטנטנים ומעבירים למקפיא לחצי שעה-שעה. מוסיפים את חמאת הבוטנים לבלילה. אופציה נוספת - פשוט להוסיף 1-2 כפות חמאת בוטנים לבלילה. בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי >> כל המתכונים לסופגניות>> כל המתכונים ללביבות |