המצרכים (45 מנות):
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה עם הסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל, ומערבלים שוב עד להטמעה מלאה. לקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים רק עד שהקמח נטמע. מוסיפים את האגוזים והשוקולד ומערבלים רק עד לפיזור אחיד. מעבירים את הבצק לקירור לחצי שעה. 2 מחממים תנור לחום של 160 מעלות. מגלגלים באבקת סוכר | צילום: חן שוקרון, mako אוכל3 כשהבצק קר יוצרים ממנו כדורים בקוטר של 2.5 ס"מ. מגלגלים כל כדור באבקת סוכר ומניחים במרווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. משטחים קלות את העוגיות. מעבירים לתבנית ומשטחים מעט | צילום: חן שוקרון, mako אוכל4 אופים 8-9 דקות. במהלך האפייה מרבית אבקת הסוכר תיספג בעוגיות. מאפשרים לעוגיות להתקרר ומגלגלים אותן שוב באבקת סוכר. * שומרים בקופסא אטומה עד שבוע בטמפרטורת החדר. * מבוסס על מתכון של ג'ינה דה פלמה. בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי >> בשבוע שעבר הכנו ביסקוויטים עם קינמון ותבלינים>> מתכון לשווארמה טבעונית (כן, כן) |