ראש השנה מתקרב, וזה הזמן לחשוב על קינוחים מתאימים. הקינוח הבא משלב שני אלמנטים עיקריים של החג – תפוח ודבש. זהו קינוח שכבות של תפוחים מקורמלים, פטיסייר דבש ושכבה פריכה של בצק קדאיף, וכמו בהרבה קינוחים מוצלחים, גם כאן מה שהופך את המנה לכל כך טעימה הוא שילוב הטעמים, אך גם שילוב המרקמים.
את שלושת המרכיבים של הקינוח – הפטיסייר, התפוחים והקראמבל – ניתן להכין יום קודם, ורק להרכיב את המנה לפני ההגשה.
המצרכים (8 מנות):לפטיסייר דבש:
לתפוחים מקורמלים:
לקראמבל קדאיף:
אופן ההכנה:1 מכינים קרם פטיסייר דבש: טורפים היטב בקערה את החלמונים עם הקורנפלור. בסיר בינוני מביאים לרתיחה את החלב. מוסיפים כרבע מכמות החלב החם בזרם דק לתערובת החלמונים, תוך כדי טריפה מתמדת במטרפה. מוסיפים את כל כמות החלב ומערבבים היטב. מעבירים את הבלילה לסיר ומחזירים ללהבה בינונית. מבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד לרתיחה. ממשיכים לבשל עוד דקה נוספת ומסירים מהאש. מעבירים את הקרם דרך מסננת דקה לקערה נקייה. מוסיפים לקרם החם את קוביות החמאה הרכות וטורפים היטב עד שהחמאה נטמעת לחלוטין. מוסיפים גם את הדבש וטורפים שוב. מכסים את הקרם עם ניילון נצמד ישירות על פניו (כדי למנוע היווצרות של קרום). מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור עד שהתערובת קרה לחלוטין. מכיוון שהפטיסייר עשיר בדבש נוזלי, הוא לא מתמצק כפטיסייר רגיל ונשאר נוזלי. 2 מכינים את התפוחים המקורמלים: קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות של 1X1 ס"מ. מעבירים למחבת כבדה, מוסיפים את הסוכר, הקינמון והחמאה ומבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתפוחים מתרככים מעט ומצופים בשכבת קרמל דקיקה (כ-5 דקות). מצננים לחלוטין. התפוחים המקורמלים. לא לזלול, להתאפק עוד קצת | צילום: חן שוקרון, mako אוכל3 מכינים קראמבל קדאיף: מחממים תנור ל-175 מעלות. מערבבים בקערה אטריות קדאיף, חמאה מומסת ואבקת סוכר. מוודאים שכל האטריות לחות ועטופות היטב בחמאה המומסת. משטחים את האטריות בשכבה אחידה בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אופים 15-20 דקות, עד שהקדאיף שחום היטב. מוציאים ומצננים לחלוטין. מפוררים את הקדאיף לשברים קטנים. הקדאיף. מצופות חמאה טוב טוב | צילום: חן שוקרון, mako אוכל4 בסמוך להגשה (עד 3-4 שעות קודם) מרכיבים את המנות: מעבירים את הפטיסייר לכלי נוח למזיגה. מניחים בתחתית כל כוס (8 כוסות בנפח 90 מ"ל) כפית תפוחים מקורמלים, ומפזרים מעל מעט משברי הקדאיף. מוזגים מעל מהפטיסייר עד למחצית מגובהו של הכלי. חוזרים על הפעולות פעם נוספת ומסיימים עם שכבת תפוחים וקדאיף. בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי |