את הקיץ הזה רבים מאיתנו יעדיפו לשכוח – שילוב של מלחמה, חום, לחות וחופשה ארוכה מידי לא עשו לכולנו טוב. אבל גם השנה, כמו בכל שנה, הקיץ הזה הביא איתו גם דברים טובים. עם ההזדמנות לקחת הפוגה קלה משגרת היום יום, אחד הדברים המשמחים של כל קיץ הוא שפע הפירות הנהדרים – ענבים, אבטיח, מנגו, מלון, נקטרינות, אפרסקים. אין ספק שאתגעגע לכולם. הטארט הזה סלחני ביותר. לצורך הכנתו ניתן להשתמש בפירות הקיץ הקשים יותר – אפרסקים, שזיפים, נקטרינות או בקרוב גם עם תפוחי הסתיו. בניגוד למרבית מתכוני הקונדיטוריה בטארט הזה לא חייבים לדייק, ואפשר לאלתר, לגוון ולשנות. הוא קל ומהיר הכנה, בדיוק מסוג המתכונים שניתן להכין כשהאורחים כבר בדרך. הוא יוצא טעים להפליא – שילוב של בצק עלים פריך, עסיס פירות, סוכר מקורמל וניחוחות קינמון. דרך מצוינת להמתיק את סופו של הקיץ. המצרכים :
להברשה:
להגשה:
אופן ההכנה:1 להכנת הטארטים: מחממים את התנור לחוםשל 180 מעלות. 2 חותכים את בצק העלים המופשר ל-2 רצועות ברוחב 15 ס"מ. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. חורצים מסביב לכל מלבן בצק מסגרת ברוחב של 1 ס"מ. נזהרים שלא לחתוך לגמרי את הבצק אלא רק לחרוץ בתוכו. 3 חותכים את הפירות לפרוסות בעובי של חצי ס"מ. 4 מפזרים במרכז כל רצועת בצק ועד קו המסגרת את השקדים הטחונים, כמחצית לכל טארט. מסדרים מעל את הפירות. מסדרים את המילוי | צילום: חן שוקרון, mako אוכל5 בקערית מערבבים את הסוכר והקינמון ומפזרים מעל הפירות (כמחצית מהכמות לכל טארט). 6 מברישים את שולי הטארטים בביצה הטרופה (ניתן לפזר מעל מעט סוכר גבישי אם רוצים). אופים כ-25 דקות ועד ששולי הטארט תפוחים וזהובים. מוציאים ומצננים. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים עם כדור גלידת וניל. * הטארט במיטבו ביום ההכנה ונשמר לכל היותר עוד יום אחד נוסף. * המתכון מספיק לשני טארטים בגודל 15X20 (כ-6-8 מנות). בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי >> בשבוע שעבר הכנו עוגיות שוקולד לבן ופקאן>> הכריכים הכי שווים לבית הספר |