מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

טארט פירות קיץ על בצק עלים

נכון, עדיין חם כמו באוגוסט, אבל עכשיו כשספטמבר בפתח אפשר כבר להריח את הסתיו שמדגדג לנו באף. חן שוקרון חוגגת את סוף הקיץ עם טארט פירות קיץ פתוח, מהיר ואפילו פרווה (אם אתם לא משתמשים בבצק עלים חמאתי)

|mako אוכל| פורסם08:11
טארט פירות קיץ על בצק עלים  (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

את הקיץ הזה רבים מאיתנו יעדיפו לשכוח – שילוב של מלחמה, חום, לחות וחופשה ארוכה מידי לא עשו לכולנו טוב. אבל גם השנה, כמו בכל שנה, הקיץ הזה הביא איתו גם דברים טובים. עם ההזדמנות לקחת הפוגה קלה משגרת היום יום, אחד הדברים המשמחים של כל קיץ הוא שפע הפירות הנהדרים – ענבים, אבטיח, מנגו, מלון, נקטרינות, אפרסקים. אין ספק שאתגעגע לכולם.

הטארט הזה סלחני ביותר. לצורך הכנתו ניתן להשתמש בפירות הקיץ הקשים יותר – אפרסקים, שזיפים, נקטרינות או בקרוב גם עם תפוחי הסתיו. בניגוד למרבית מתכוני הקונדיטוריה בטארט הזה לא חייבים לדייק, ואפשר לאלתר, לגוון ולשנות. הוא קל ומהיר הכנה, בדיוק מסוג המתכונים שניתן להכין כשהאורחים כבר בדרך. הוא יוצא טעים להפליא – שילוב של בצק עלים פריך, עסיס פירות, סוכר מקורמל וניחוחות קינמון. דרך מצוינת להמתיק את סופו של הקיץ.

המצרכים :

  • בצק עלים מופשר לפי הוראות היצרן (כמחצית חבילה)
  • 2 כפות (25 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק
  • פירות קיץ קשים – שזיפים, נקטרינות, אפרסקים או תפוחים, 2-3 פירות לכל טארט
  • 2 כפות (25 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית קינמון טחון

להברשה:

  • ביצה טרופה

להגשה:

  • אבקת סוכר
  • גלידת וניל (לא חובה)

אופן ההכנה:

1להכנת הטארטים: מחממים את התנור לחוםשל 180 מעלות.

2חותכים את בצק העלים המופשר ל-2 רצועות ברוחב 15 ס"מ. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. חורצים מסביב לכל מלבן בצק מסגרת ברוחב של 1 ס"מ. נזהרים שלא לחתוך לגמרי את הבצק אלא רק לחרוץ בתוכו.

בצק עליםחורצים את בצק העלים|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

3חותכים את הפירות לפרוסות בעובי של חצי ס"מ.

4מפזרים במרכז כל רצועת בצק ועד קו המסגרת את השקדים הטחונים, כמחצית לכל טארט. מסדרים מעל את הפירות.

בצק עליםמסדרים את המילוי|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

5בקערית מערבבים את הסוכר והקינמון ומפזרים מעל הפירות (כמחצית מהכמות לכל טארט).

6מברישים את שולי הטארטים בביצה הטרופה (ניתן לפזר מעל מעט סוכר גבישי אם רוצים). אופים כ-25 דקות ועד ששולי הטארט תפוחים וזהובים. מוציאים ומצננים. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים עם כדור גלידת וניל.

* הטארט במיטבו ביום ההכנה ונשמר לכל היותר עוד יום אחד נוסף.

* המתכון מספיק לשני טארטים בגודל 15X20 (כ-6-8 מנות).

בקרו בבלוג של חן -מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות שוקולד לבן ופקאן
>> הכריכים הכי שווים לבית הספר
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il