אם תשאלו ילד, כמעט כל ילד, "מה תרצה היום בכריך?" הסיכוי שתקבלו את התשובה "שוקולד" גבוה מאוד. מבחינתם זהו כריך ברירת המחדל, והוא אף פעם לא נמאס. הפשרה שהגענו אליה בבית היא שבכל ימות השבוע הכריכים לבית הספר מגוונים וכוללים מזון בריא, ואילו יום שישי הוא יום הסנדוויץ' עם שוקולד. שיחה קצרה עם הורים נוספים הבהירה שלא המצאנו את הגלגל ושבבתים רבים זהו הסידור המקובל.
כדי לעשות לי חיים קלים אפילו יותר וכדי לפנק את הקטנים, החלטתי להכין לחמניות שהשוקולד כבר נמצא בתוכן. ביום שישי בבוקר כל מה שנשאר לי לעשות זה לטמון שתי לחמניות מתוקות בתיק בית הספר של כל ילד, ולהיפרד בנשיקה.
המצרכים :לבצק (20 לחמניות קטנות):
למלית:
להברשה:
אופן ההכנה:1 מנפים לקערת המיקסר את הקמח (אפשר להשתמש במסננת לניפוי). מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את השמן והחלב. מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך וגמיש (ייתכן שלא יהיה צורך בכל הכמות, או לחלופין שיהיה צורך בכף או שתיים נוספות של נוזלים). 2 לשים את הבצק 10 דקות לפחות. יוצרים מהבצק כדור ומגלגלים בקערה משומנת כך שישומן מכל צדדיו. מכסים ומתפיחים כשעה-שעה וחצי עד להכפלת הנפח. 3 כשהבצק תפוח מחלקים אותו ל-20 חלקים שווים. מכסים את כדורי הבצק בזמן שעובדים על כל כדור בנפרד. לחמניות ממולאות שוקולד: 20 כדורי בצק | צילום: חן שוקרון, mako אוכל4 מעבירים את ממרח השוקולד לשק זילוף. בעזרת הידיים משטחים כל כדור לעיגול בקוטר כ-5 ס"מ. מזלפים במרכז כל עיגול כמות של כפית או שתיים מהממרח. משטחים ומזלפים נוטלה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל5 סוגרים את עיגול הבצק בכל קצותיו וצובטים לסגירה מוחלטת. הופכים ומניחים במרווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, כשהתפר כלפי מטה. מתפיחים כ-30 דקות נוספות. בינתיים מחממים את התנור ל-175 מעלות. סוגרים טוב טוב | צילום: חן שוקרון, mako אוכל ככה הן נראות לפני האפייה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל6 לפני האפייה מברישים כל לחמנייה בביצה ומפזרים מעל מעט סוכר גבישי (לא חובה, אפשר להמיר בשומשום או לוותר). אופים 20-25 דקות, או עד שהלחמניות תפוחות וזהובות. מוציאים ומצננים לחלוטין לפני ההגשה. * הלחמניות טובות ביום הכנתן או למחרת, אך נשמרות תקופה ארוכה במקפיא. בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי וככה אחרי! | צילום: חן שוקרון, mako אוכל>> בשבוע שעבר הכנו עוגת מייפל ופקאן הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |