1 מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
2 מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את האוכמניות ומערבבים היטב ובזהירות.
3 יוצקים לקערה אחרת את השמן. מוסיפים סוכר, גרידה ומיץ לימון, ביצים, יוגורט ותמצית או מחית וניל. טורפים היטב במטרפה.
4 מוסיפים את תערובת הקמח לקערה עם היוגורט וטורפים היטב ובזהירות כדי לא לפגוע באוכמניות, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
5 ממלאים את עטרות הנייר בבלילה רק עד ל-2/3 מגובהן. מעבירים לתנור ואופים 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ באחת העוגות יוצא עם מעט פירורים לחים. שימו לב, בתום האפייה הקאפקייקס תפוחים אך עדיין בהירים מאוד.
שימו לב, חייבים להשאיר לבלילה מקום לתפוח | צילום:
חן שוקרון, mako אוכל
6 אם רוצים, מכינים קרם גבינה: טורפים היטב בקערה את הגבינה עם הסוכר, מיץ לימון ותמצית/מחית הווניל. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה בהדרגה עד לקבלת תערובת אחידה ורכה מאוד. מצפים כל קאפקייק בשתי כפיות מהקרם ומעטרים בפרי טרי. אם קרם הגבינה נוזלי מדי ניתן לשמור אותו חצי שעה-שעה בקירור, ורק אז להשתמש בו.
* הקאפקייקס ללא הציפוי נשמרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 3 ימים. עם הציפוי יש לשמור בקירור עד 3 ימים.
>> בשבוע שעבר הכנו קינוחי גבינה אישיים