עוגות שמרים אישיות עם ממרח לוטוסאופים אותן בתבניות מאפינס, וצורת הפרח מתקבלת מאליה. מאפה פשוט מקסים, וזה עוד לפני שהזכרנו את הטעם
צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי
|
המצרכים (12 מנות):לבצק:
למלית:
לזיגוג:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מעבירים את הקמח למיקסר תוך כדי ניפוי. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים עד להטמעה. 2 מחברים את וו הלישה, מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים את הביצה ואת קוביות החמאה. מוסיפים בהדרגה את החלב הפושר, עד שכל הקמח נטמע היטב ומתקבל בצק. 3 ממשיכים ללוש במהירות נמוכה 7-8 דקות נוספות, עד לקבלת בצק רך וחלק. מעבירים את הבצק לקערה נקייה, יוצקים עליו מעט שמן ומגלגלים כך שישומן היטב מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה וחצי עד שעתיים, עד שהבצק תופח מעט אך לא מכפיל את נפחו. 4 משמנים תבנית שקעים בחמאה. מחלקים את הבצק התפוח לשני חלקים. מרדדים כל חלק למלבן דק בעובי כ-1/2 ס"מ ובגודל כ-30X40 ס"מ, ומורחים שכבה דקה ואחידה של הממרח. בעזרת גלגלת של פיצה חותכים כל מלבן לכ-6 רצועות שוות פחות או יותר (אם רוצים אפשר להסיר מראש רצועה אחת ולהשאיר אותה ללא ממרח). מורחים את הבצק בממרח לוטוס | צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי5 עורמים את הרצועות זו על גבי זו (אם משאירים רצועה ללא ממרח, זו תהיה רצועה העליונה). בעזרת סכין חדה מחלקים את מגדל הרצועות ל-6 חלקים שווים. 6 מניחים את ריבועי הבצק בתבנית השקעים בצורה אנכית. חוזרים על אותן הפעולות עם המחצית השנייה של הבצק. 7 מתפיחים את הבצק בתבנית השקעים 30-40 דקות, ובינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות. מעבירים את התבנית לתנור ואופים 20-25 דקות, עד שהמאפים תפוחים מאוד וזהובים. הערימות. כל אחת כזו תהיה עוגה | צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי ככה זה נראה לפני האפייה | צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי8 בזמן האפייה מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה את הסוכר והמים בסיר קטן. מבשלים 3 דקות נוספות ומסירים מהאש. עם צאת המאפים מהתנור מברישים אותם בסירופ. כשהמאפים מתקררים מעט מחלצים אותם מהשקעים ומצננים על גבי רשת. * העוגות במיטבן ביום האפייה. את השאריות מומלץ להקפיא בקופסה אטומה. המתכון באדיבות הבלוג מתוקים שלי >> בשבוע שעבר הכנו עוגיות ממולאות שעובדות גם כקסטה>> לכל המתכונים של חן שוקרון |