המצרכים (5 מנות):לשכבת הדובדבנים:
לקראמבל שקדים וקינמון:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מתחילים בשכבת הדובדבנים: מחממים תנור ל-175 מעלות. מניחים בקערה את הדובדבנים, הסוכר והקורנפלור ומערבבים בעדינות לציפוי אחיד של הדובדבנים. שומרים בצד בזמן שמכינים את הקראמבל. 2 הקראמבל: מנפים לקערה אחרת את הקמח. אחרי הניפוי מוסיפים את השקדים הטחונים, הסוכר, הסוכר החום, הקינמון והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות החמאה ובעזרת הידיים מפוררים עד לקבלת תערובת פירורית. 3 מרכיבים את המנה: מניחים בכל כלי כשתי כפות מתערובת הדובדבנים. מפזרים מעל בנדיבות את הקראמבל (התערובת שוקעת בזמן האפייה, לכן אפשר למלא את הכוסות עד הסוף). 4 מניחים את הכלים בתבנית אפייה ואופים כ-30 דקות, עד שהקראמבל מזהיב קלות ושכבת הדובדבנים מבעבעת. מצננים מעט. 5 להגשה: מניחים מעל כל קראמבל כדור גלידת וניל, או מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ותמצית וניל ומניחים כף מעל כל מנה. * הקראמבל במיטבו ביום ההכנה, אך ניתן לשמור אותו בקירור עד יומיים. * המתכון מתאים ל-5 מנות אישיות בנפח של 180 מ"ל כל אחת.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |