המצרכים :למלית:
לאגסים בסירופ:
לבסיס הטארט:
לעיטור:
אופן ההכנה:מתחילים בהכנת המלית והאגסים בסירופ. מומלץ להכין את שניהם ערב קודם, או כמה שעות מראש.1 למלית: בקערה מערבבים יחד שקדים טחונים, אבקת אפייה, סוכר, חמאה וביצה. טורפים היטב ומוסיפים את הברנדי או הרום. עוטפים היטב בניילון נצמד ושומרים בקירור. 2 להכנת האגסים בסירופ: קולפים וחוצים את האגסים. מסירים את הליבה ומעבירים לסיר בינוני עם מים, מיץ לימון, מקל וניל חצוי ותכולתו וסוכר. מעבירים ללהבה בינונית ומבשלים עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 3-4 דקות נוספות. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין. שומרים בקירור לילה שלם. 3 למחרת מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הקמח, סוכר, אבקת סוכר, מלח וקוביות חמאה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמון וממשיכים לערבל עד שנוצרים פירורים גסים וגדולים. מעבירים את הפירורים לתבנית מתפרקת בגודל 24X24 ומהדקים בשכבה אחידה לתחתית ולדופנות התבנית. זה הבצק שלנו | צילום: חן שוקרון, mako אוכל4 מעבירים למקפיא ל-20 דקות ובינתיים מחממים את התנור לחום של 175 מעלות. מעבירים את הבצק לאפייה הישר מהמקפיא ואופים כ-15 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים ומצננים. משאירים את התנור באותה טמפרטורה.כשהבסיס התקרר ממלאים אותו במלית השקדים ומיישרים את פניה. מסדרים את האגסים כמו חיילים על המלית | צילום: חן שוקרון, mako אוכל5 מוציאים את האגסים מהסירופ ומעבירים אותם למגבת נייר לספיגת הנוזלים. מניחים 9 חצאים בתוך המלית בשורות ובאופן חופף כשצידם החתוך פונה כלפי מטה. מפזרים מעל את השקדים הפרוסים ומעבירים לתנור ל-45-50 דקות ועד שהמלית תפוחה וזהובה. מצננים לחלוטין ומגישים. שומרים בקירור עד 3 ימים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! * בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי |