אני מכירה כמה אנשים שלא יכולים לפתוח את הבוקר ללא כוס קפה ועוגה בחושה בצד. עם אנשים כאלה אין מה לדבר על עוגת קצפת, עוגת שכבות, רפרפות או מרקמים רכים אחרים למיניהם; לסיטואציה כזו דרושה עוגה שתשתלב עם לגימות הקפה או התה של הבוקר ותעזור לפתוח את היום טוב יותר.
העוגה הזו נופלת בקלות לקטגוריה הזו, אבל היא כל כך מוצלחת שלאחר שתכינו אותה פעם אחת, לא תוכלו שלא להתאהב. בזכות הכמות המכובדת של שמן הזית והסוכר, היא מצליחה לשמור על עסיסיות מפתיעה גם לאחר כמה ימים. למעשה, היא משתבחת עוד ועוד בכל יום.
חלקה העליון של העוגה הוא מעטה פריך ומתפצפץ, והחלק הפנימי שלה מלא בארומה תפוזית נהדרת וברכות ועסיסיות מופלאה. נשאר רק להכין קפה.
את המתכון לעוגה הזו מצאתי בבלוג www.alexandracooks.com, והוא כ"כ מוצלח שלא שיניתי בו כמעט דבר. המצרכים :לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
2 בקערת המיקסר ובמהירות גבוהה מקציפים את הביצים. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף כ-5 דקות ועד שהתערובת תפוחה ובהירה. מקציפים בקערה ביצים וסוכר | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
3 בקערה שלישית, נפרדת, מערבבים יחד את גרידת ומיץ התפוזים ואת שמן הזית.
4 מוסיפים לתערובת הביצים את תערובת המיץ לסירוגין עם תערובת הקמח – בכל פעם מוסיפים 1/3 מתערובת המיץ ומחצית מתערובת הקמח. מערבבים בין שלושת הקערות | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
5 מקפלים בעדינות בעזרת מרית ומוודאים כי התערובת אחידה וכי אין "כיסים" של קמח או של שמן.
6 מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בחמאה בצדיה. מעבירים את הבלילה לתבנית | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
7 אופים כ-50 דקות ועד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים לחלוטין. לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר. המים רתחו? | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר עוד 4 ימים כשהיא עטופה היטב.
בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי >> בשבוע שעבר הכנו גביניות מושלמות |