ההכנות שלי השנה לחג שבועות היו מאוד אינטנסיביות. המקרר היה גדוש בחומרי גלם מעולים, ומהתנור עלו בלי סוף ניחוחות משגעים של אפייה. לצערי, מרבית חומרי הגלם בהם משתמשים בימים כאלו הם עתירי קלוריות: גבינות עשירות, חמאה, קצפות, קרמים מסוגים שונים, ועוד ועוד.
המצרכים :לעוגת הבסיס:
לציפוי שקדים:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומרפדים תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה. משמנים את דופנות התבנית בחמאה או בשמן. 2 להכנת עוגת הבסיס: מנפים לקערה קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה, ומוסיפים את המלח והקינמון. מערבבים היטב. 3 בקערת המיקסר מקציפים את הביצים והחלמון יחד עם הסוכר לקצף תפוח ובהיר במשך 3-4 דקות במהירות גבוהה. תוך כדי הקצפה מוסיפים את תמצית/מחית הווניל ואת השמן בזרם דק ובהדרגה עד שהוא נטמע לחלוטין בתערובת. מקציפים עוד 2 דקות ועוצרים את פעולת המיקסר. מוסיפים לקצף הביצים את תערובת הקמח בהדרגה, בכל פעם מחצית מהתערובת. מקפלים היטב בעזרת מרית רק עד שהקמח נטמע לחלוטין.מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ומיישרים את פניה. זאת הבלילה שלנו | צילום: חן שוקרון, mako אוכל4 מכינים את ציפוי השקדים: בקערית מערבבים את השקדים עם החלבון והסוכר כך שהשקדים יצופו היטב בתערובת. והנה ציפוי השקדים, לפני האפייה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל5 מעבירים את השקדים בשכבה אחידה מעל לבלילה שבתבנית כך שתכסה באופן אחיד את פניה. מעבירים לתנור ואופים 40-45 דקות, ועד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מוציאים ומצננים לפני ההגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב. * מבוסס על מתכון של ג'ינה דה פלמה. * בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי >> בשבוע שעבר הכנו קאפקייקס אוכמניות |