קינמון, ציפורן, ג'ינג'ר ואגוז מוסקט הם תבלינים מובהקים של חורף. אני מאוד אוהבת בימים קרים וגשומים לאפות יחד עם התבלינים הללו ולו רק בשל הריח הנפלא שנישא באוויר, ריח של חמימות ושל ביתיות. גם לתבשילי בשר או עוף שאני מכינה אני לפעמים מגניבה מעט מהתבלינים הללו כדי ליהנות מהניחוחות והטעמים.
הבלונדיז הבאים משלבים בתוכם את אותם תבלינים (למעט האגוז המוסקט), הם מאוד פשוטים להכנה ומניבים ריבועים לחים, מתוקים ועשירים משובצים בשוקולד לבן ובעלי ניחוח עז של ג'ינג'ר וקינמון. הם מושלמים למזג האוויר הנוכחי, ואין תענוג גדול יותר בסופו של יום מאשר קובייה מתוקה של בלונדיז לצד כוס תה חמה.
לקערה מנפים את הקמח, סודה לשתייה ואת כל התבלינים והמלח ומערבבים היטב.
בקערת המיקסר מערבלים יחד את החמאה עם שני סוגי הסוכר, מוסיפים את הביצים, תמצית הוניל והדבש ומערבלים היטב. מוסיפים את הקמח לקערת המיקסר ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים פנימה גם שוקולד לבן קצוץ גס ומערבלים רק עד לפיזור אחיד. מתקבלת תערובת סמיכה מאוד שמזכירה יותר בצק רך לעוגיות מאשר בלילה של עוגה. את הבצק משטחים בשכבה אחידה בעזרת ידיים לחות בתבנית אפייה מרובעת. תתקבל שכבה נמוכה וזה בסדר, הבצק יתפח במהלך האפייה. אופים בתנור שחומם מראש למשך כ-20 דקות, מוציאים ומצננים לפניי שפורסים לקוביות קטנות.
בלונדיז שוקולד לבן
המרכיבים (לתבנית אפייה בגודל 20X20 ס"מ):
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
120 גרם חמאה רכה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1 ביצה + 1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
2 כפות (50 גרם) דבש
150 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
2. מנפים לקערה את הקמח והסודה לשתייה. מוסיפים את התבלינים והמלח ומערבבים היטב.
3. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה הרכה יחד עם הסוכרים עד לקבלת תערובת רכה ואחידה, כ2-3 דקות. מוסיפים את הביצה והחלמון, תמצית הווניל והדבש ומערבלים היטב שוב. מוסיפים פנימה את תערובת הקמח ומערבלים רק עד להיווצרות בצק אחיד. מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבלים עד לפיזור.
4. בעזרת ידיים לחות משטחים את הבצק בשכבה דקה ואחידה בתבנית, מעבירים לתנור ואופים 20-22 דקות עד שהחלק העליון תפוח וזהוב. מוציאים מהתנור ומצננים. חותכים לקוביות קטנות ומגישים.
* שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עוד 3 ימים נוספים.
* מבוסס על מתכון של מרתה סטיוארט
* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!