מכירים את הסיפור על מרק הכפתור? איך בעזרתו של כתפור ועוד כמה מרכיבים בודדים אפשר להכין מרק שהוא ארוחה שלמה?

לאחרונה גיליתי בלוג הנושא את השם Stone Soup שזוהי למעשה הפילוסופיה של בעליו. בבלוג מתפרסמים מתכונים שמספר הרכיבים בהם לא עולה על 5, ושאת כולם ניתן להכין תוך דקות ספורות של עבודה. מגוון המתכונים רחב, והתמונות יפות ומשכנעות. בעלת הבלוג האוסטרלית דוגלת בגישה של צמצום ופשטות ונותנת טיפים רבים הקשורים לבישול ואפייה, כמו איך למשל לצמצם את מספר הכלים במטבח למינימום האפשרי.

פנה קוטה בחמש דקות 2 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
פנה קוטה בחמש דקות. שימו עליה כל תוספת שתרצו | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

לא לכל המתכונים, ובוודאי שלא למחשבה על אפשרות של צמצום הכלים במטבח שלי אני מתחברת, אבל יש שם בהחלט כמה הברקות של ממש, ואחת מהן הוא המתכון הבא.

קצת קשה להגדיר מה זה בדיוק, אבל הכי קל פשוט להשוות אותו לקינוח מוכר אחר: פנה קוטה, אבל ללא המרקם הג'לטיני, וגם ללא ההתעסקות הכרוכה בהכנה של קינוח עם ג'לטין ממנו רבים חוששים. משך ההכנה שלו לוקח לא יותר מאשר 5 דקות בלבד, והוא עשוי מחומרים זמינים ופשוטים. בזמן ההכנה מתחולל בו קסם כימי, ותוספת מיץ הלימון מצליחה לייצב את השמנת המורתחת ולהפוך אותה לקינוח רך ובמרקם מושלם.

אם אתם מתכננים להכין ארוחה גדולה, קחו את הקינוח הזה בחשבון כיוון שניתן להכין אותו מראש ובצ'יק צ'ק. הוא מהווה סיום מרענן ומושלם לארוחה כבדה, והוא גם רב-גוני מבחינת העיטורים והתוספות שניתן להרעיף עליו (אני באופן אישי ממליצה על הפסיפלורה – ללא ספק שילוב מנצח!).

פנה קוטה בחמש דקות 1 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
כן, מכינים את הקינוח הזה בחמש דקות. בדקנו | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

פנה קוטה ב-5 דקות ללא ג'לטין

המרכיבים (לכ-3-4 מנות, תלוי בגודל הכלי):
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 כוס + 1 כף (60 גרם) סוכר
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

לעיטור והגשה (אחת מהאופציות):
תכולה של פסיפלורה אחת
תותים טריים קצוצים, או מחית תותים
כל פרי רך טרי או משומר - ליצי', קיווי, פירות יער וכו'
מיני מרמשלו

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה בסיר קטן את השמנת יחד עם הסוכר. מאפשרים לתערובת לבעבע כ-3 דקות עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין, מערבבים מדי פעם.

2. מסירים מהאש ומיד מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים היטב ומוזגים לכלי הגשה. מצננים מעט ומכסים כל כלי בניילון נצמד, מעבירים לקירור למשך 6 שעות לפחות ורצוי למשך לילה.

3. לפניי ההגשה יוצקים או מסדרים מעל את אחת התוספות ומגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פנה קוטה בחמש דקות

>> מארון החטיפים אל מגש הקינוחים
>> סוף שבוע חורפי עם גולאש הונגרי


>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים