את דונה היי נדמה שאין צורך להציג. ניתן להגדיר אותה כמקבילה האוסטרלית של מרתה סטיוארט. מעין כוהנת לייף סטייל, מחברת ספרי אפייה ובישול, סטייליסטית מזון ועורכת של המגזין שלה שנקרא "דונה היי". בעולם המגזינים של תחום המזון היא נחשבת ליוצרת מובילה ומוערכת, והיא אחראית ללא מעט מהטרנדים הקשורים לתחום זה.
בגיליון האחרון של המגזין שיצא לפני כחודש הוקדש פרק שלם לקינוחים עם בננה. בעוד שאצלנו שרר שיאו של החורף, באוסטרליה היו אלו ימי הקיץ החמים והמגזין ברובו הוקדש למנות קלילות ומצננות.
המגזין כמו תמיד, גדוש בצילומי אוכל מרהיבים, במנות מדהימות ומעוררות תאבון, אבל הפרק על קינוחי הבננה גרם לי להישאר עם לסת שמוטה. בננה עם בריוש רום וחמאה, ברולה בננה, בננות מקורמלות, עוגת בננות ושוקולד ואפילו עוגיות מקרון עם קרם קרמל ובננה, כל המתכונים הללו בליווי תמונות משגעות הופיעו בכתבה. אבל המתכון שהכי שבה את ליבי הוא המתכון הבא לעוגת בננות הפוכה. מזל שהבננות הן בכלל פרי חורפי ומצויות אצלנו כרגע בשפע.
מדובר בסוג הקינוחים שהכי כיף להכין למשפחה או לחברים טובים, לאירוח שלא דורש צלחת ומזלג, אלא כזה המוגש במרכז השולחן וכל אחד מהסובבים תוחב בו את המזלג ואוכל. בחלקו העליון מונחות בננות מקורמלות, ואילו חלקו התחתון עסיסי ורך עשיר בטעמים של קוקוס ורום. ההכנה פשוטה, קלה ומהירה.
מתחילים בהכנה של הקרמל: בסיר קטן מביאים לרתיחה את הסוכר והחמאה. נותנים לתערובת להתבשל עוד דקה-שתיים, מסירים מהאש ויוצקים לתבנית עמוקה מעט.
על גבי הקמל מסדרים בננות חצויות לאורכן כשהצד החתוך כלפי מטה. משתמשים בבננות בשלות, אך לא בשלות מידי.
מכינים את הבלילה: בקערה מערבלים יחד את כל החומרים. מתקבלת כמות קטנה של בלילה. בעזרת כף מניחים אותה מעל הבננות.
בעזרת מרית מיישרים את הבלילה בעדינות על גבי הבננות, כך שתכסה אותן באופן אחיד. מעבירים לתנור ואופים. בתום האפייה מעבירים סכין בצדי התבנית והופכים את העוגה על גבי צלחת הגשה. מחכים קצת לפני שמתנפלים.
עוגת בננות הפוכה
המרכיבים (לתבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ):
לקרמל:
100 גרם חמאה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
3-4 בננות בשלות (אך לא מידי)
לבלילה:
3/4 כוס (105 גרם) קמח
1/2 כפית (3 גרם) אבקת אפייה
75 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר
1 כף רום (המשקה) או 2 כפיות תמצית וניל
1 ביצה
1/4 כוס (25 גרם) קוקוס טחון
1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הקרמל: בסיר קטן מביאים יחד לרתיחה תוך כדי ערבוב את החמאה והסוכר. ממשיכים לבשל עוד כדקה נוספת (מערבבים כל העת), מסירים מהאש ויוצקים לתבנית האפייה.
2. קולפים וחוצים לאוכן את הבננות. מסדרים אותן בתבנית על גבי הקרמל כשהחלק החצוי פונה כלפי מטה.
3. מכינים את הבלילה: מחממים תנור ל-175 מעלות.
4. מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב את החמאה עם הסוכר. מוסיפים את הרום או הווניל ואת הביצה, ומערבלים שוב עד להטמעה. מוסיפים את תערובת הקמח ואת הקוקוס, ומערבלים שוב היטב. מוסיפים לבסוף את החלב ומערבלים. בעזרת כף מעבירים את הבלילה מעל שכבת הבננות. נעזרים במרית על מנת ליישר את פניה ולכסות את הבננות בשכבה אחידה.
5. מעבירים לתנור ואופים כ-30-35 דקות. מוציאים מהתנור ומעבירים סכין חדה בדופנות התבנית (לא מחכים לצינון). הופכים על גבי צלחת הגשה. מצננים ומגישים.
* העוגה נשמרת עוד יומיים נוספים בטמפרטורת החדר.
* בקרו בבלוג (המחודש!) של חן - מתוקים שלי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!