פאי גבינה, שוקולד ודובדבנים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
פאי גבינה, שוקולד ודובדבנים. אפילו בלי תנור | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

אלו הימים האחרונים של עונת הדובדבנים. הדובדבנים הנהדרים שגדשו את השווקים והיו מתוקים וטעימים במיוחד השנה עומדים לעזוב אותנו עד לשנה הבאה.

זה בדיוק הזמן הנכון להכין איתם קינוח פרידה. ודובדבנים הוא פרי מופלא שמשתדך בצורה נהדרת להמון טעמים נוספים - דובדבנים עם שוקולד, עם שקדים, עם גבינה ועוד ועוד.

הפאי הבא, למרות מראו המרשים, הוא קינוח קל ופשוט להכנה. הבונוס הנוסף שלו הוא שאין צורך להדליק את התנור עבורו והוא טעים ונהדר הישר מהקירור.

פאי גבינה, שוקולד ודובדבנים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מכינים את הדובדבנים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מתחילים בגילעון וחציית הדובדבנים. אליהם מוסיפים מעט סוכר ומעט ליקר דובדבנים (או ברנדי) ומשהים במקרר.

פאי גבינה, שוקולד ודובדבנים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מרכיבים את בסיס הפאי | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

להכנת הבסיס של הפאי טוחנים ביסקוויטים בטעם שוקולד לפירורים דקים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים יחד לתערובת לחה. את התערובת לוחצים בשכבה דקה ואחידה לתבנית פאי מתפרקת. שומרים במקפיא בזמן שמכינים את מלית הגבינה.

מערבבים היטב בקערה גבינה, סוכר ותמצית / מחית וניל. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת ומקפלים לתוך תערובת הגבינה.

פאי גבינה, שוקולד ודובדבנים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מסדרים את הדובדבנים על הקלתית | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מסננים את הדובדבנים מהנוזלים שנקוו בקערה ומסדרים אותם על גבי תחתית הפאי.

פאי גבינה, שוקולד ודובדבנים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מסדרים את מלית הגבינה על גבי הדובדבנים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מעבירים את מלית הגבינה מעל הדובדבנים ובעזרת מרית מדורגת (מרית שטוחה עם מדרגה לפני הידית) מחליקים את פניה. שומרים בקירור למשך כ-4 שעות ואף לילה שלם.

כדי לצפות את העוגה בשכבת השוקולד מכינים גאנאש שוקולד – מביאים לרתיחה בסיר קטן מעט שמנת, יוצקים על גבי שוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים לטמפרטורת החדר כחצי שעה-45 דקות. מעבירים את הגאנאש יחד עם עוד שמנת מתוקה לקערת המיקסר, ומקציפים יחד עד לקבלת קרם יציב. מעבירים לשק זילוף עם פיית כוכב ומזלפים על גבי שכבת הגבינה. שומרים במקרר עד להגשה.

פאי גבינה, שוקולד ודובדבנים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
פאי גבינה, שוקולד ודובדבנים. מתוק של קיץ | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

פאי גבינה, שוקולד ודובדבנים

לתבנית פאי מתפרקת מלבנית באורך 35 ס"מ או לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

המרכיבים:
לדובדבנים:
250 גרם דובדבנים טריים
2 כפות (25 גרם) סוכר
2 כפות (30 מ"ל) ליקר דובדבנים / ברנדי / רום

לתחתית:
200 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד טחונים דק
120 גרם חמאה מומסת

למלית הגבינה:
חצי מיכל (125 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%
רבע כוס (50 גרם) סוכר
1 כפית תמצית / מחית וניל
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

לשכבת השוקולד:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר 56% שובר לקוביות, או במטבעות

לעיטור:
1-2 כפות שבבי שוקולד

אופן ההכנה:

1. להכנת שכבת הדובדבנים: מגלענים וחוצים את הדובדבנים. מניחים בקערה. מוסיפים את הסוכר ואת הליקר / ברנדי, מערבבים היטב ושומרים בקירור. (ניתן להכין מראש ערב קודם).

2. להכנת הבסיס: מערבבים יחד בקערה את הביסקוויטים הטחונים ואת החמאה המומסת לקבלת תערובת פירורית ומעט לחה. מעבירים את תערובת הפירורים לתבנית פאי מתפרקת ולוחצים אותה בשכבה דקה ואחידה אל התבנית, גם אל שוליה. מעבירים למקפיא בזמן שמכינים את מלית הגבינה.

3. להכנת מלית הגבינה: בקערה מערבבים יחד את הגבינה עם הסוכר ותמצית הווניל. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך הגבינה.

4. מסננים את הדובדבנים מהנוזלים שנקוו בתחתית הקערה ומפזרים אותם באופן אחיד על גבי הבסיס. מעבירים את מלית הגבינה אל מעל הדובדבנים ובעזרת מרית מדורגת מיישרים את פניה כך שתכסה את הדובדבנים. מעבירים לקירור למשך 4 שעות לפחות ורצוי למשך לילה.

5. להכנת שכבת השוקולד: מכינים גאנאש שוקולד:מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום. בסיר קטן מביאים לרתיחה 100 מ"ל מהשמנת המתוקה. מסירים מהאש ויוצקים מיד על גבי השוקולד. מניחים לדקה אחת על מנת לאפשר לשוקולד להתרכך מחום השמנת. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים לטמפרטורת החדר למשך כ-30-45 דקות.

6. לאחר שהגאנאש התקרר לחלוטין מעבירים אותו לקערת המיקסר יחד עם יתרת השמנת המתוקה (150 מ"ל), מקציפים יחד במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב. שימו לב, יש להיזהר מהקצפת יתר. מעבירים את קרם השוקולד לשק זילוף עם פיה בצורת כוכב ומזלפים על גבי שכבת הגבינה. מפזרים מעט שבבי שוקולד ומחזירים לקירור עד להגשה.

* הפאי נשמר עוד 4 ימים נוספים בקירור.

* לא מוצאים דובדבנים? ניתן להמיר אותם בפירות יער, רצוי טריים, או בפירות יער קפואים, מופשרים ומסוננים היטב. בחורף ניתן להשתמש בתותים.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו לחמניות פרעצלס מעלפות
>> 6 טיפים לסלט תפוחי אדמה מושלם