בבוקר שלמחרת ארוחת החג, בידיעה שבערב הקרוב מצפה לנו עוד ארוחה דשנה נוספת, אין חשק למשהו כבד, אלא למשהו קליל, פשוט וטעים. זהו בדיוק הזמן המושלם להכין את המנה הזאת - פנקייקס תפוחים וקינמון.
את התפוחים שנותרו מארוחת החג ניתן לנצל לשם הכנת תפוחים מקורמלים, שמהווים בני לוויה נהדרים לפנקייקס. תפוחים נוספים טמונים גם בתוך הבלילה.
מתחילים בהכנת התפוחים המקורמלים - מניחים יחד במחבת קוביות תפוחי עץ יחד עם מעט סוכר וחמאה. מערבבים היטב על אש בינונית וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות נוספות, עד שהתפוחים מתרככים מעט ונוצר סביבם מעטה של קרמל. מסירים מהאש ומסננים.
מכינים את הבלילה לפנקייקס - את התפוחים בבלילה ניתן להטמין בשתי צורות: אפשרות אחת היא לקצוץ קוביות קטנות של תפוח קלוף. בצורה הזו יתקבל פנקייק עם חתיכות בשרניות של תפוחים. אפשרות שנייה היא לגרד גס את התפוחים. באופן הזה התפוחים כמעט ולא מורגשים בטעמם, אבל הם מסייעים למרקם רך ועסיסי. זוהי גם השיטה המועדפת אם יש לכם ילדים סרבני פירות.
מחממים מחבת על גבי להבה נמוכה-בינונית. יוצקים למחבת בכל פעם כמות של כחצי מצקת מהבלילה. מטגנים עד שנוצרות בועיות קטנות על פני הבלילה. הופכים בעזרת מרית לצד השני ומטגנים עוד חצי דקה נוספת. מעבירים לצלחת ועורמים בערמה. מגישים עם כ-2 כפיות של תפוחים מקורמלים ובתוספת דבש או סירופ מייפל.
פנקייקס תפוחים וקינמון
המרכיבים (לכ-8-10 פנקייקס גדולים):
לתפוחים המקורמלים:
2 תפוחי עץ בינוניים מזן גרני סמית
30 גרם חמאה
2 כפות (30 גרם) סוכר חום בהיר
לפנקייקס:
כוס וחצי (210 גרם) קמח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
קורט מלח
4 כפות (60 גרם) סוכר
1/2 כפית קינמון טחון
תפוח מקולף ומגורד גס או חתוך לקוביות
כוס ורבע (300 מ"ל) חלב
2 ביצים
1/2 כפית תמצית וניל
50 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה:
1. להכנת התפוחים המקורמלים: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל כ-1.5 ס"מ. מניחים במחבת את קוביות התפוחים, הסוכר והחמאה. מערבבים היטב ומבשלים על גבי להבה בינונית למשך כ-5 דקות ועד שהתפוחים מתרככים ונוצר סביבם מעטה קרמלי. מסירים מהאש ומצננים.
2. להכנת הפנקייקס: לקערה בינונית מנפים את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את הסוכר, המלח והקינמון הטחון, מערבבים היטב. קולפים את התפוח. חותכים לקוביות קטנות או מגרדים גס על גבי פומפייה. מניחים בקערה נפרדת. לקערה עם התפוח מוסיפים את החלב, הביצים ותמצית הווניל ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערה עם התפוח, מערבבים היטב. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים שוב.
3. מחממים מחבת על גבי להבה קטנה-בינונית. יוצקים כמות של כחצי מצקת למרכז המחבת ומטגנים עד שנוצרות בועיות על פני הבלילה. הופכים ומטגנים עוד כחצי דקה נוספת. מוציאים ועורמים בערמה. מגישים עם כ-2 כפיות של תפוחים מקורמלים ועם דבש או סירופ מייפל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!