אחת הגלידות האהובות אצלנו היא גלידת ריבת חלב. בפעם הראשונה שהכנתי גלידה כזו ביתית הופתעתי לראות עד כמה זה פשוט. לקרם האנגלז, הקרם הבסיסי ממנו מתחילות רוב גלידות השמנת, פשוט מוסיפים מעט ריבת חלב, וזהו. ריבת החלב, גם בכמות קטנה, משפיעה על הקרם ומעניקה לו את טעמה המיוחד.
אותו העיקרון עובד גם עם קינוחים נוספים, כמו הקינוח הבא. תוספת של ריבת חלב לגבינה ממתיקה אותה והופכת אותה לקינוח מיוחד. גם מרהיב, גם פשוט להכנה ובעיקר מאוד טעים. זהו יופי של קינוח למזג אוויר קיצי, וכפית מרעננת ממנו ממתיקה את היום.
מתחילים בהכנת הבסיס - הבסיס הוא לא חובה וניתן לוותר עליו, אבל יחד עם זאת הוא מעשיר את הקינוח ומעניק לו מרקמים וטעמים נוספים – טוחנים ביסקוויטים לפירורים דקים, מוסיפים מעט חמאה ומומסת וברס (אגוזי לוס מקורמלים וקצוצים גס) ומערבבים היטב.
בקערה גדולה מאחדים היטב בין הגבינה וריבת החלב. אני השתמשתי בגבינת שמנת 30%, אבל אפשר להמיר בגבינה לבנה רגילה בעלת 5% או 9% שומן.
אל התערובת מקפלים בעדינות קצפת. נזהרים מאוד לשמור על המרקם הרך והאוורירי של הקצפת מעבירים את התערובת שהתקבלה לשק זילוף.
בכוסות הגשה אישיות מניחים כ-2-3 כפיות מתערובת הבסיס ומהדקים. על גבי הבסיס מזלפים את קרם ריבת החלב לסירוגין עם קצפת ממותקת. שומרים בקירור כ-4 שעות לפני ההגשה. מעטרים בברס ובמעט ריבת חלב ומגישים.
המרכיבים (ל-6-8 מנות אישיות):
לבסיס:
100 גרם ביסקוויטים טחונים דק
30 גרם חמאה מומסת
3 כפות ברס (או אגוזי לוז קלופים קצוצים דק)
למלית:
1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 30% (אפשר להמיר בגבינה 5% או 9%)
5 כפות (170 גרם) ריבת חלב
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר מנופה
לעיטור:
מעט אגוזי ברס או אגוזי לוז קצוצים גס
כ-2 כפות ריבת חלב
אופן ההכנה:
1. להכנת הבסיס: טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת והברס ומערבבים היטב לקבלת תערובת פירורית ולחה. מניחים בכל כוס הגשה כ-2-3 כפיות.
2. להכנת המלית: בקערה גדולה מערבבים יחד את הגבינה וריבת החלב לקבלת תערובת אחידה.
3.מקציפים בקערת המיקסר מכל אחד (250 מ"ל) של שמנת מתוקה (אין צורך לשטוף את הקערה). מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת הגבינה ונזהרים שלא לפגוע במרקם הרך והאוורירי. מעבירים לשק זילוף. מקציפים שוב במיקסר את יתרת השמנת המתוקה (מכל אחד) הפעם יחד עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף.
4. מזלפים על גבי הבסיס מעט מתערובת ריבת החלב לסירוגין עם הקצפת, עד לקבלת 2 שכבות מכל סוג. שומרים בקירור למשך 4 שעות לפניי ההגשה.
5. לעיטור: מזלפים מעל מעט ריבת חלב ומפזרים את הברס.
* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי