העוגה השנייה האהובה ביותר על ילדים (וגם מבוגרים), אחרי עוגת השוקולד המסורתית, היא ללא ספק עוגת ביסקוויטים. עוגת שכבות של ביסקוויטים פשוטים, ביניהם מונח קרם מהיר של פודינג אינסטנט וניל. אין כמעט בית שלא הכינו בו את העוגה הזאת, ואין כמעט אף ילד שלא אכל את העוגה לפחות פעם אחת בחייו. לרובנו, המבוגרים, טעמה של העוגה הזאת הוא טעם מובהק של ילדות.
בהשראת עוגת הביסקוויטים של פעם הכנתי את העוגה הבאה. הפעם מדובר בגרסה איכותית למבוגרים (אף על פי שהיא אהובה מאוד גם על ילדים). את מקומם של הביסקוויטים הפשוטים תופסים ביסקוויטים בטעם קרמל, ואת מלית הפודינג מחליפה מלית של גבינת מסקרפונה בשילוב של טעמי קפה.
נכון, עלות החומרים בעוגה זו גבוהה יחסית, אבל קלות ההכנה, וגם הטעם, הרכות והרושם לגמרי שווים את זה. אם אתם מתכננים להכין אותה, קחו בחשבון שתקבלו הרבה בקשות למתכון.
ההכנה דומה להכנת עוגת ביסקוויטים, והיא מהירה וקלה: מתחילים בהכנת הקרם: בקערת המיקסר מקציפים יחד את כל החומרים, עד לקבלת קרם סמיך ויציב.
מרפדים תבנית אפייה בביסקוויטים. אם נוצרים רווחים משתדלים למלא אותם בשברי ביסקוויטים, כדי להגיע לכיסוי מלא עד כמה שניתן. אין צורך להרטיב את הביסקוויטים, הם יתרככו מהקרם שיכסה אותם. אגב, מומלץ לרכוש את חבילות הביסקוויטים שאינם עטופים כל אחד בנפרד, אחרת תמצאו את עצמכם עסוקים זמן רב רק בלשלוף את הביסקוויטים מעטיפתם.
מכסים את שכבת הביסקוויטים בשכבה דקה של קרם המסקרפונה והקפה, ועל גבה מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים.
חוזרים על הפעולה עד לקבלת ארבע שכבות של ביסקוויטים ושל קרם. מיישרים את שכבת הקרם האחרונה ומעבירים את העוגה לקירור למשך לילה.
זהו. העוגה מוכנה, אפשר כבר לפרוס ולזלול. אני בחרתי לעטר אותה קודם, באופן הכי פשוט ומרשים שיש – בעיגולי שוקולד בגדלים שונים.
עוגת ביסקוויטים משודרגת
המצרכים (לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):
למלית:
2 מכלים (500 גרם) שמנת מתוקה
2 מכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
2 כפות (20 גרם) אבקת סוכר
1/4 כוס (60 מ"ל) ליקר קפה (ראו הערות לתחליפים)
1 כפית אבקת קפה נמס
1 כפית תמצית וניל
לשכבות:
2 חבילות ביסקוויטים בטעם קרמל (לוטוס), 250 גרם כל חבילה
לעיטור (לא חובה):
2 חבילות כדורי שוקולד (קליק)
או תלתלי שוקולד
אופן ההכנה:
1. מערבבים במיקסר עם בלון הקצפה את כל חומרי המלית במהירות נמוכה, רק עד שהם קצת מאוחדים. מגבירים את המהירות למקסימום ומקציפים רק עד לקבלת קרם יציב וסמיך.
2. מרפדים את תבנית האפייה בשכבה של ביסקוויטים. אם נוצרים רווחים משתדלים למלא עד כמה שניתן בשברי ביסקוויטים.
3. מורחים על שכבת הביסקוויטים באופן אחיד כ-1/4 מכמות הקרם. מסדרים על הקרם שכבה נוספת של ביסקוויטים (הפעם אין צורך למלא רווחים אם נוצרו). חוזרים על הפעולות הללו עד לקבלת ארבע שכבות של ביסקוויטים ושל קרם. מיישרים את פני העוגה ומעבירים לקירור למשך לילה.
4. למחרת מעטרים את העוגה בכדורי השוקולד – מהשוליים ופנימה.
העוגה נשמרת עוד 4 ימים נוספים בקירור.
* הערה: אם אין ליקר קפה אפשר להשתמש במיצוי של קפה – ממיסים 1 כף אבקת קפה נמס ב-1/4 כוס מים רותחים, מניחים לצינון מוחלט, וממשיכים בהתאם למתכון.
צלחות הגשה: אומה קידרא, אזור התעשייה שילת
*בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
>> בשבוע שעבר הכנו עוגת תפוזים עם קוקוס ושוקולד
>> והנה כמה קינוחים ללא גלוטן