טרייפל לימון (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
טרייפל לימון. קליל, מרשים ואפילו עובד טוב בכוסות חד פעמיות | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

בכל פעם שאנחנו יוצאים או מוזמנים למנגל על האש, הדבר היחיד עלי אני מופקדת כאחראית הוא הקינוח. אף אחד לא סומך עליי בענייני הבשר ואפילו לא בכל מה שנוגע לסלטים, משימה אחת מוטלת עליי ורק לה אני צריכה לדאוג.

אבל מה מביאים לקינוח לאחר ארוחה דשנה עתירה בבשר ובחיק הטבע? בעיניי הכי מתבקש להביא קינוח קליל, מרענן, לא מתוק מידי שיהיה סיום עדין וטעים לארוחה הגדולה. אבטיח, מלון ובכלל פירות טריים הם סיום מצוין, ואפילו מרשמלו צלוי זה כיף, אבל אם כבר נתנו לי תפקיד אחד אז אני לא יכולה לחפף ולהסתפק בפירות.

השנה החלטתי שהקינוח שלנו למנגל המסורתי ביום העצמאות יהיה טרייפל לימון. נשמע מסובך? זהו קינוח קליל ועדין, בדיוק כמו שאני רוצה, במראה מהודר ויוקרתי. טרייפל למי שלא מכיר, זהו קינוח בשכבות שמכיל לרוב שכבה של עוגה, פירות כלשהם וקצפת. ההכנה שלו מאוד פשוטה וקלה, ובמקרה הבא בשל השימוש בבישקוטים מוכנים ההכנה מתקצרת אף יותר. אפשר להשקיע קצת יותר ולהכין אותו בכוסות אישיות ואפשר גם בכלי אחד גדול. אני מעדיפה להכין בכוסות שקופות, חד פעמיות. כל כוס נעטפת היטב בניילון נצמד וכולן נשמרות בקופסת פלסטיק גדולה בתוך הצידנית וסמוך לקרחונים. בשעה הנכונה הקינוחים נשלפים, הניילונים מוסרים וקולות המצמוץ והעונג מאשרים לי שההשקעה המינימלית הייתה שווה.

עוגיות אצבע לימון (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
זה קארד הלימון שלנו | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מתחילים בהכנת קארד לימון. בשבחו של הקארד לימון סיפרתי כבר באריכות. את אופן ההכנה המפורט תוכלו לראות כאן. מכינים את הקארד ומניחים לו להצטנן בקירור בזמן שמרכיבים את הטרייפל.

טרייפל לימון - בישקוטים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
ואלו הם הבישקוטים, לפני ההשרייה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מניחים בתבנית את הבישקוטים בשכבה אחת. יוצקים מעל ליקר וחלב ומניחים לבישקוטים לספוג את הנוזלים. זה קורה תוך דקות ספורות.

טרייפל לימון - בישקוטי בכוס (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
שכבה ראשונה: בישקוטי מושרים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

שוברים את הבישקוטים ומניחים אותם בבסיס כל כוס או בתבנית.

טרייפל לימון - שכבת למון קארד (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
שכבה שנייה: קארד לימון | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

יוצקים מעל כשתי כפיות של הקארד לימון.

טרייפל לימון - שכבת קצפת (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
שכבה שלישית: קצפת | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

ומכסים בשכבה נדיבה של קצפת. חוזרים שוב על אותן השכבות פעם נוספת. מעבירים את הטרייפל לקירור עד להגשה.

טרייפל לימון
המרכיבים (לכ-10 כוסות אישיות):
לקארד לימון:
2 ביצים
2 חלמונים
חצי כוס (120 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
חצי כוס (100 גרם) סוכר
100 גרם חמאה

לטרייפל:
100 גרם (חבילה פנימית מתוך חבילה גדולה) של בישקוטים
1/2 כוס (120 מ"ל) אייריש קרים (ניתן להמיר בכל ליקר אחר שאוהבים או בכמות דומה של חלב)
1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות (16 גרם) אבקת סוכר

לעיטור (לא חובה):
גרידת לימון דקה

אופן ההכנה: 

1. מתחילים בהכנת הקארד: טורפים קלות בקערה את הביצים והחלמונים. מכינים קערה נוספת ועליה מסננת דקה. מחממים יחד מיץ לימון, סוכר וחמאה בסיר על גבי להבה בינונית עד שהחמאה נמסה. מסירים מהלהבה ויוצקים את תכולת הסיר בזרם דק לתערובת הביצים, תוך כדי טריפה מתמדת.

2. מחזירים את תכולת הקערה אל הסיר ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת קרם סמיך שמזכיר במרקמו פודינג כ-2-3 דקות. נזהרים שלא להביא את התערובת לרתיחה. מסירים מהלהבה ומעבירים דרך המסננת לקערה נקייה. מכסים בניילון נצמד ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר בזמן שמרכיבים את הטרייפל.

3. מרכיבים את הטרייפל: מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה.

4. מניחים את הבישקוטים בשכבה אחת בתבנית. יוצקים מעל את הליקר והחלב ומשרים לספיגה כ-3 דקות. שוברים את הבישקוטים לחלקים קטנים, ומרפדים איתם את כוסות ההגשה. יוצקים מעל הבישקוטים שכבה דקה של קארד לימון. מכסים בשכבה נדיבה של קצפת. חוזרים על אותן הפעולות שוב ליצירת שכבה נוספת של בישקוטים, קארד לימון וקצפת. מעטרים בגרידת לימון ושומרים בקירור עד להגשה. שומרים בקירור עד שלושה ימים.

* לגרסת פרווה: מחליפים את הקארד לימון בקוביות של תותים מחצי סלסלה שהושרו כשעה ב-2-3 כפות סוכר. את הליקר והחלב מחליפים בלימונדה או במיץ תפוזים, את השמנת המתוקה מחליפים בשמנת צמחית.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 >> מתכונים: סלטים ליום העצמאות
>> מרינדות ליום העצמאות
>> מתכוני על האש של בני סיידא
>> מתכונים למנגל טבעוני