שבלולי פיצה 8 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
שבלולי פיצה. תעסוקה טעימה מאין כמוה לילדים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

לא להאמין, אבל חופשת חנוכה כבר כאן (איכשהו היא תמיד מצליחה להקדים את החג עצמו). המתכון הבא הוא הזדמנות פז גם להעסיק את הילדים וגם להכין ארוחת ערב מפנקת וטעימה. כל אחד מהילדים תורם את חלקו: אחד מרדד, השני מורח את הרוטב, השלישי מפזר את התוספות, ובסוף כולם מתיישבים לאכול. בסיום ההכנה מובטחים לכם גם בית בניחוח גבינה מותכת משגע וגם מאפה טעים וחם, שנטרף כהרף עין.

זהו פחות או יותר המתכון הקבוע שלי לפיצה ביתית. קיבלתי אותו בזמנו ממגי גליקר, מלכת האוכל האיטלקי, ומאז הוא בן בית קבוע אצלנו. בכל פעם שאני מנסה מתכון חדש קם בבית קול צעקה, ואני מתבקשת לחזור למתכון הקבוע. בדרך כלל אני אופה את הפיצה הזו בצורה המסורתית של עלה בצק דק ואפייה כפולה על גבי אבן אפייה, אבל כדי להקל על העניין – ובעיקר על מנת לאפשר לילדים להשתתף בתהליך ההכנה – שיניתי את צורת ההכנה וגם את צורת המאפה.

מתחילים בהכנה של בצק שמרים. בצק שמרים לפיצה הוא בצק מאוד בסיסי, עם כמות קטנה מאוד של שמן, אבל יחד עם זאת הוא בצק רך ונוח לעבודה.

מאפשרים לבצק לתפוח בטמפ' החדר שעה-שעה וחצי, עד שהוא מכפיל את נפחו.

שבלולי פיצה 1 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
בצק שמרים. לפיצה צריך את הבסיסי ביותר | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
שבלולי פיצה 2 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
וככה הוא נראה אחרי התפיחה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

כמה דקות לפני שהבצק תפח דיו, מכינים בזריזות רוטב פיצה מהיר – מערבבים רסק עגבניות עם מעט שמן זית, שום ותבלינים. כדאי להוסיף בנדיבות אורגנו יבש, הוא זה שנותן את כל הטעם ומפיץ ניחוחות. מתקבלת כמות רוטב מועטה, אבל זה בסדר גמור. אין צורך להעמיס רוטב על הבצק אלא רק לצפות אותו בשכבה דקה.

שבלולי פיצה 3 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
גם הרוטב - פשוט שבפשוטים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מחלקים את הבצק לשניים, ועל גבי משטח נקי מרדדים את מחצית הבצק למלבן דק ככל שניתן. מורחים מעט מהרוטב ומפזרים את התוספות. אצלנו זיתים היא התוספת המנצחת שאהובה על כולם, אבל אפשר להחליף או להוסיף כל תוספת אחרת – פטריות, בצל, תירס, גבינה בולגרית ועוד. הכל הולך. כמו כן, למרות שלרובנו יש נטייה להעמיס המון תוספות וגבינה, כדאי לא להתפרע בעניין הזה, ולהוסיף כמויות סבירות שיאפשרו לגלגל את הבצק ולחתוך אותו מבלי שהן יגלשו החוצה.

שבלולי פיצה 4 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
בעדינות עם התוספות | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מוסיפים מעל את הגבינה המגורדת. טיפ קטן בעניין הגבינה: אל תתפתו לקנות את הגבינות שנמכרות ברשתות השיווק בשקיות מוכנות וייעודיות עבור פיצה. כדאי לקנות את הגבינה הקשה האהובה עליכם במשקל במעדניות, ולבקש שיגררו אותה עבורכם. התוצאה תהיה הרבה יותר מוצלחת וטעימה.

שבלולי פיצה 5 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
קודם מחלקים ל-4 | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מגלגלים את הבצק לגליל מהצד הרחב יותר, מסירים את השוליים וחוצים את הגליל לשניים. כל חצי חוצים שוב, לקבלת 4 חלקים שווים.

חותכים כל חלק ל-3 חלקים שווים לקבלת 12 פרוסות שוות בגודלן.

שבלולי פיצה 6 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
ובסוף ל-12 | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מניחים במרווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, כשהצד החתוך כלפי מעלה ואופים מיד בתנור שחומם מראש.

מוציאים מהתנור כשהבצק משחים מעט והגבינה מבעבעת. מצננים מעט ואוכלים כל עוד הפיצה חמה.

שבלולי פיצה 7 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
שבלולי פיצה. היידה לתנור | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

שבלולי פיצה לילדים

המצרכים (ל-24 שבלולים):
לבצק:
3.5 כוסות (500 גרם) קמח
1 כף מלח
1 כף שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
כוס ורבע (כ-300 מ"ל) מים פושרים

לרוטב:
1 קופסת רסק עגבניות (100 גרם)
2 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
1/2 כפית סוכר
מלח ופלפל
3-4 כפות אורגנו יבש

תוספות:
זיתים מגולענים וקצוצים
פטריות טריות קצוצות
גרעיני תירס
בצל קצוץ
גבינה בולגרית
גבינה צהובה

אופן ההכנה:

להכנת הבצק:

1. מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב. מחברים את וו הלישה ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה. מוסיפים את השמן ואז בהדרגה את המים הפושרים עד לקבלת בצק רך וגמיש. יכול להיות שלא תצטרכו את כל המים, או לחלופין שתצטרכו עוד כמה כפות.

2. יוצרים כדור מהבצק ומעבירים אותו לקערה נקייה. יוצקים על הבצק מעט שמן ומגלגלים כך שישומן היטב מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לשעה-שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

להכנת הרוטב ולהרכבה:

1. כמה דקות לפני שהבצק תפוח דיו, מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב. קוצצים ומכינים את התוספות. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

_OBJ

2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק על גבי משטח נקי (אין צורך לקמח או לשמן), למלבן דק בעובי כ-3 מ"מ. במידה והבצק מתנגד וקשה מאוד לרידוד, מכסים אותו במגבת ומניחים לו ל-2-3 דקות. אחרי זה הוא מתרצה וקל יותר לרידוד.

3. מורחים שכבה דקה של הרוטב על הבצק, מפזרים את התוספות ולבסוף את הגבינה. משאירים שוליים של 1-2 ס"מ ריקים מתוספות ונזהרים שלא להעמיס יתר על המידה. מהצד הרחב של הבצק מגלגלים אותו לגליל. בעזרת סכין משוננת וחדה מסירים את השוליים. חותכים את הבצק לשני חלקים שווים. כל חלק חוצים שוב לקבלת 4 חלקים. כל אחד מהחלקים פורסים ל-3 חלקים, לקבלת 12 חלקים שווים בעוביים.

4. מניחים את השבלולים שהתקבלו באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 20-25 דקות, עד שהבצק מזהיב מעט והגבינה מבעבעת.

5. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. אוכלים כל עוד חם.

בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו טראפלס מתוקים-מלוחים עם בייגלה
>> למתחם חנוכה השלם