1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 בסיר קטן על גבי להבה בינונית מביאים לרתיחה יחד את המים, החמאה, הסוכר והמלח. ברגע שהתערובת מבעבעת מוסיפים בבת אחת את כל כמות הקמח ומערבבים בזריזות עד להטמעה מלאה. מסירים מהאש ומצננים כ - 2 דקות. מערבבים מעט על מנת לקרר את התערובת. מוסיפים את הביצים - בכל פעם ביצה אחת בלבד. מערבבים מיד ובמרץ (רצוי עם כף עץ), ורק כשהביצה נטמעת לחלוטין מוסיפים את הביצה הבאה.
הבצק לפני הוספת הביצים. כמו פירה | צילום:
חן שוקרון, mako אוכל
הבצק אחרי הוספת הביצים. כמו פירה, אבל מסוג אחר | צילום:
חן שוקרון, mako אוכל
3 מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר בקוטר של 1 ס"מ (אם אין צנתר גוזרים את פתח שק הזילוף לגודל הרצוי). על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מזלפים את הבצק לעיגולים בקוטר של כ - 4 ס"מ וכלפי מעלה. משאירים מרווחים של כ - 3-4 ס"מ בין העיגולים. במידה ואין שק זילוף, ניתן להניח על גבי נייר האפייה, כמות זהה של הבלילה בעזרת שתי כפות.
4 מעבירים לתנור ואופים כ - 20 דקות (בזמן זה אין לפתוח את דלת התנור). לאחר זמן זה פותחים את דלת התנור לכדי חריץ על מנת לאפשר לאדים להשתחרר (ניתן להניח כף עץ כדי למנוע סגירה של הדלת). ממשיכים לאפות עוד כ - 5 דקות נוספות.
מזולפות יפה על נייר אפייה. רואים את השפיץ? | צילום:
חן שוקרון, mako אוכל
תפוחות יפה, אחרי האפייה | צילום:
חן שוקרון, mako אוכל
5 מוציאים את התבנית מהתנור ומיד, בעזרת חוד של סכין מנקבים בכל פחזנית בתחתית או בצד חור קטן, על מנת לאפשר לאדים להשתחרר החוצה. מצננים לטמפ' החדר.
6 המלית: בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר של 1 ס"מ. דרך החור שניקבנו קודם לכן ממלאים כל פחזנית בקצפת עד שהפחזנית מתנפחת ומתמלאת. כמו כן, ניתן לחצות בסכין כל פחזנית ולמלא בעזרת כף בקצפת.
אופציה למילוי: חותכים את הפחזנית לשניים, ממלאים ומחברים חזרה | צילום:
חן שוקרון, mako אוכל
7 קרם השוקולד: בקערית קטנה מניחים את כל חומרי הקרם, מחממים מעט במיקרוגל (בזהירות שלא לשרוף את השוקולד), מערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד ועד לקבלת קרם אחיד ומבריק. מזלפים מעט מהקרם שוקולד על גבי כל פחזנית ומגישים מיד. הפחזניות טובות רק ביום הכנתן.