"נשיקות" בעולם הקונדיטוריה לרוב מתייחסות לנשיקות מרנג, אותן קציפות המוזלפות בצורה המזכירה חרוט. לאיטלקים יש גם את ה-Baci Di Dama (נשיקות הגברת) זוג עוגיות שקדים/ אגוזים קטנטנות המוצמדות זו לזו באמצעות שוקולד. אבל המילה "נשיקות" שייכת גם לשני ממתקי שוקולד מאוד ידועים: ל"באצ'י" (נשיקות באיטלקית) המפורסמות – פרלין שוקולד ג'נדויה עם אגוז לוז ושבבי אגוזים, ולנשיקות המפורסמות מכולן – ה-"Kisses" של חברת "הרשי".
אם בעבר היינו חייבים לעבור בדיוטי פרי אירופאי כדי לשים ידינו על אחת מנשיקות השוקולד הללו, היום ניתן להשיג אותן די בקלות בחנויות ממתקים שונות. חבילה קטנה של Kisses קלאסיות טמונה לי תמיד בארון ולפעמים אם מתמזל מזלי אני מוצאת כאלו עם מלית כלשהי, לרוב קרמל או דובדבנים.
אז נכון שטעים מאוד לזלול את השוקולד הזה סתם כך, אבל כל שקית מכילה כמות מכובדת שמאפשרת לאפות גם משהו מתוק לפחות עם מחצית מהשוקולד שבה. הפעם בחרתי להכין עוגיות חמאה שבתוך כל עוגייה מסתתרת נשיקת שוקולד עם מלית דובדבן. ניתן להכין כמובן עם כל פרלין או Kisses בטעמים אחרים, אבל תוספת מלית הדובדבן מפיחה בעוגיות הללו טעם אחר ומעניין הרבה יותר מאשר סתם שוקולד.
מתחילים בהכנה של בצק חמאה פשוט. ניתן להוסיף לבצק נטיפים קטנים של שוקולד מריר בדומה לעוגיות שוקולד צ'יפס. מעבירים לקירור בזמן שבו מסירים את העטיפות מהשוקולד (כ-10-15 דקות).
צובטים מהבצק חתיכה קטנה ומכדררים לעיגול בקוטר של כ-2-3 ס"מ. משטחים לעיגול דק. במרכז העיגול מניחים "נשיקה" וסוגרים עליה את קצוות הבצק. עם שתי הידיים מכדררים לעיגול שלם וחלק. יש להקפיד שהשוקולד לא יציץ כלל מהבצק אחרת בזמן האפייה השוקולד והמלית ידלפו אל מחוץ לעוגייה.
מניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים לקירור בזמן שמחממים את התנור.
אופים כ-10 דקות ועד שהעוגיות יציבות. בזמן האפייה העוגיות שומרות על צורתן העגולה וכמעט ולא משתטחות. מצננים לחלוטין. במידה ולא מוסיפים לבצק נטיפי שוקולד אפשר לעטר את העוגיות בזילוף של מעט שוקולד מריר – ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל, מעבירים לשק זילוף קטן או אפילו לשקית לסנדוויצ'ים, פותחים פתח קטנטנן ומזלפים פסים של שוקולד על גבי העוגייה. מצננים להתייצבות.
עוגיות חמאה עם מלית נשיקות של הרשי
המרכיבים (לכ-40 עוגיות):
40 "נשיקות" של הרשי במלית דובדבן או כל מלית אחרת (אפשר להחליף בפרלין קטן אחר)
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
1/3 כוס (65 גרם) סוכר חום בהיר
200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות (280 גרם) קמח
2-4 כפות חלב (30-60 מ"ל)
1/2 כוס שבבי שוקולד צ'יפס מריר קטנטנים (לא חובה, ניתן לחלופין לזלף שוקולד על גבי העוגיות)
לעיטור:
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות או במטבעות (אין צורך במידה ומשתמשים בשוקולד בבצק העוגיות)
אופן ההכנה:
1. להכנת העוגיות: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד את החמאה עם 2 סוגי הסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבלים שוב. מוסיפים את הקמח ומערבלים. מוסיפים בהדרגה את החלב, בכל פעם כף אחת בלבד, עד להיווצרות בצק אחיד רך ולא דביק. מוסיפים גם את שבבי השוקולד צ'יפס ומערבלים רק עד לפיזור אחיד. יוצרים מהבצק כדור ושומרים בקירור בזמן שמסירים את ניירות העטיפה מהשוקולד (כ-10-15 דקות).
2. מוציאים את הבצק מהקירור, צובטים ממנו כדורים קטנים בקוטר של כ-2.5-3 ס"מ משטחים כל כדור לעיגול שטוח. מניחים במרכז כל עיגול "נשיקה" אחת. סוגרים סביבה את הבצק ומכדררים בין שתי הידיים לכדור חלק. מקפידים שהשוקולד לא יבצבץ אל מחוץ לבצק. מניחים במרווחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. שומרים בקירור בזמן שמחממים את התנור ל-190 מעלות.
3. מעבירים הישר מהקירור לאפייה למשך 10-12 דקות ועד שהבצק נראה יציב ולא מבריק. מוציאים ומצננים לחלוטין.
4. אם מעטרים בשוקולד: מניחים את קוביות השוקולד בקערית חסינת חום ומחממים במיקרוגל, בכל פעם לזמן קצר, מוציאים ומערבבים היטב ורק אם השוקולד עדיין לא נמס מחממים שוב. מצננים מעט. מעבירים את השוקולד לשק זילוף קטן או לשקית סנדוויצ'ים. גוזרים פתח קטנטנן ומזלפים על גבי העוגיות פסים דקים של שוקולד. מצננים להתייצבות. (אפשר לזרז את ההתייצבות ע"י שמירה בקירור)
* העוגיות נשמרות כיומיים-שלושה נוספים בטמפרטורת החדר כשהן עטופות היטב.
* מבוסס ע"פ מתכון של חברת הרשי.
* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!