1 מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מכינים את הפחזניות: בסיר קטן מחממים את המים, החלב, החמאה והמלח עד שהכל נמס. מערבבים יחד עד שמתקבלת תערובת אחידה, ומוסיפים את כל הקמח בבת אחת. ממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת רכה ללא גושים, וממשיכים לבשל על אש נמוכה תוך ערבוב קבוע כ-2-3 דקות נוספות עד שמתקבל בצק אחיד שלא נדבק לדפנות הסיר.
3 מקררים מעט את הבצק (אפשר באמצעות ערבוב ידני או במיקסר) ומתחילים להוסיף ביצים אחת אחרי השנייה. אחרי כל ביצה מערבבים את הבצק ביסודיות. הבצק מוכן כשהתערובת חלקה, סמיכה, נמתחת בין שתי אצבעות ולא נקרעת.
4 מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנטר גדול משונן (או שקית ניילון עבה עם פינה חתוכה), ומזליפים במרווחים תלוליות קטנות. מרטיבים את האצבע ומשטחים את כל ה"שפיצים".
5 אופים בין 30 ל- 35 דקות עד שהפחזניות תופחות ומזהיבות. (חשוב: לא פותחים את דלת התנור ב-20 הדקות הראשונות). מוציאים ומצננים.
6 מכינים את הקרם: בעזרת מיקסר מקציפים את כל המרכיבים (למעט מעדן הפרי והתותים), עד שמתקבל קרם חלק וסמיך. מעבירים לשק זילוף עם צנטר גדול משונן.
7 מרכיבים את הפחזניות: בעזרת סכין משוננת מורידים את השליש העליון של כל פחזנית ושומרים בצד. מניחים בתחתית כל פחזנית כחצי כפית מעדן פרי, מזלפים מעל תלולית נדיבה של קרם, נועצים בפינה חצי תות ומכסים עם המכסים ששמרנו בצד.
>> בפעם האחרונה הכנו עוגת שוקולד ואגוזים ללא תוספת סוכר
>> לא פחות חשוב: שלושה מתכוני אורז שאתם חייבים לעצמכם