רוגלך עם מעדן פרי ללא תוספת סוכררוגלך מבצק נהדר וקליל עם שמנת חמוצה, ובתוכו שכבה נעימה של מעדן פרי (אנחנו הלכנו על תותים, אבל אפשר מה שרוצים) ואגוזים (גם איתם אפשר להתפרע). מגלגלים, מורחים, וזהו - לתנור
אולגה טוכשר
| mako אוכל
| פורסם 06/03/16 07:20
צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל
|
המצרכים (24 מנות):לבצק:
למילוי:
אופן ההכנה:1 מחממים את התנור ל-180 מעלות. 2 מערבבים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה, עד שמתקבל בצק רך ודביק. 3 מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של שעה במקרר או חצי שעה במקפיא. 4 מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר כ-25 ס"מ. בעזרת סכין או פלטה קטנה מורחים את עיגולי הבצק בשכבה של מעדן תות שדה. מפזרים מעל אגוזים. 5 חותכים כל עיגול בצק ל-12 משולשים בעזרת גלגלת פיצה או סכין לא משוננת: קודם חותכים כל עיגול לארבעה רבעים, ואחר כך כל רבע – לשלושה משולשים. 6 מגלגלים כל משולש מכיוון הצד הרחב לכיוון הצד הצר, ומסדרים את הרוגלך במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 7 אופים כ-25 דקות, או עד שהרוגלך משחימים. שומרים בכלי אטום. הערות: * כשחם בבית הבצק עלול להידבק למשטח העבודה. על מנת למנוע את זה קררו את הבצק היטב וקמחו את המשטח. * יותר נוח לגלגל את הרוגלך כשמוציאים כל משולש החוצה מתוך עיגול הבצק החתוך. כך הוא לא נוגע במשולשים האחרים. * אפשר להשתמש במעדן פרי ללא תוספת סוכר גם בטעמים אחרים: דובדבנים, דומדמניות, תאנים. * אפשר להשתמש בסוגי אגוזים אחרים לפני הטעם, או להשמיט אותם מהמתכון. לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי |