עוגת שוקולד ואגוזים ללא תוספת סוכראחרי מתקפת המתיקות שחווינו בפורים, יכלנו לעצור לרגע עם כל המתוק הזה, אבל אז אמרנו לעצמנו למה בעצם? והחלטנו לפתוח את השבוע עם העוגה הזו, שמכילה המון מרכיבים מעולים, אבל אפילו לא גרגיר סוכר אחד
אולגה טוכשר
| mako אוכל
| פורסם 27/03/16 11:38
![]()
צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל
|
המצרכים :לעוגה (תבנית של 20 ס"מ על 20 ס"מ):
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2 ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. 3 בקערת מיקסר מקציפים את הביצים עם תחליף הסוכר במהירות גבוהה במשך כמה דקות עד לקבלת תערובת בהירה. 4 מוסיפים לקערה את תערובת השוקולד, וממשיכים להקציף עד איחוד החומרים. מוסיפים את תמצית הווניל, האספרסו או המים הרותחים, ומערבבים שוב. 5 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח, ומערבבים בעזרת מרית בתנועות קיפול עד להטמעת המרכיבים היבשים. 6 מוסיפים שוקולד מריר עם אגוזים ומערבבים. 7 יוצקים את הבלילה לתבנית, מפזרים מעל את האגוזים ואופים במשך כ-20 עד 30 דקות עד שהעוגה מתייצבת ובחלק העליון נוצר קרום סדוק. מצננים לגמרי (יחד עם נייר האפייה) ומזלפים את השוקולד המומס. פורסים ומגישים.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|