1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
3 בקערת מיקסר מקציפים את הביצים עם תחליף הסוכר במהירות גבוהה במשך כמה דקות עד לקבלת תערובת בהירה.
4 מוסיפים לקערה את תערובת השוקולד, וממשיכים להקציף עד איחוד החומרים. מוסיפים את תמצית הווניל, האספרסו או המים הרותחים, ומערבבים שוב.
5 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח, ומערבבים בעזרת מרית בתנועות קיפול עד להטמעת המרכיבים היבשים.
6 מוסיפים שוקולד מריר עם אגוזים ומערבבים.
7 יוצקים את הבלילה לתבנית, מפזרים מעל את האגוזים ואופים במשך כ-20 עד 30 דקות עד שהעוגה מתייצבת ובחלק העליון נוצר קרום סדוק. מצננים לגמרי (יחד עם נייר האפייה) ומזלפים את השוקולד המומס. פורסים ומגישים.
>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות סנדוויץ' מפתות ללא סוכר
>> רגע לפני, נסו את השקשוקה הים תיכונית הזו