1 מכינים את הטחינה: טוחנים במעבד מזון את עשבי התיבול עם חלק מהמים הקרים עד לקבלת עיסה חלקה. מוסיפים את הטחינה הגולמית, מיץ הלימון, המלח, ובהדרגה את שארית המים עד שמתקבל מרקם חלק ונוזלי אך לא מימי.
2 מכינים את הבלילה: מעבירים לקערת ערבוב את כל הנוזלים, ומוסיפים בהדרגה (תוך כדי ערבוב) את קמח העדשים. מוסיפים את המלח והפטרוזיליה.
3 מכינים את הגספאצ'ו: מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה נפרדת.
4 מכינים את הפנקייקים: במחבת טפלון עם מעט שמן מכינים 4 פנקייקים עבים בקוטר 10 ס"מ (רצוי בעזרת רינג לפנקייק).
5 במחבת נפרדת מקפיצים את הבצל והפטריות עם מעט שמן זית עד להשחמתם, ומניחים בצד.
6 מרכיבים את המנה: יוצרים "שלולית" של טחינה ירוקה בקוטר של הפנקייק על צלחת ההגשה. מניחים פנקייק אחד על הטחינה ולוחצים מעט כדי שהטחינה תזלוג לצדדים. על הפנקייק שמים מעט מהבצל והפטריות ומעליהם את הפנקייק השני. שופכים מעט מהגספאצ'ו מסביב לטחינה וגם מעל הפנקייק.
7 מניחים מעל הפנקייק סלט קטן של עלי פטרוזיליה, כוסברה ונענע מתובלים במלח ולימון, ומגישים לצד מגישים לצד סלט של ירקות ירוקים: פולי אדממה קלופים, שעועית ירוקה, אפונה, עלי פטרוזיליה, נענע, כוסברה, שמן זית מלח ולימון.
לפייסבוק של קפה קפה