1 מצמצמים את הבלסמי: שמים בסיר את החומץ והסוכר, מבשלים עד רתיחה, מצננים ושמים בבקבוק לחיץ.
2 חותכים את הסלקים לשישיות ומעבירים לקערת ערבוב, מתבלים במלח, פלפל וכ-30 מ"ל מהחומץ הבלסמי המצומצם. מעבירים למגש אפייה עם נייר אפיה ומכניסים לתנור לצלייה של כ-10 דקות. מוציאים ומצננים.
3 לצ'יפס בטטה: מטגנים את הבטטות בשמן עמוק. מייבשים בנייר סופג כשעה עד שמתקררות, מאחסנים בקופסא אטומה, מחוץ למקרר.
4 בנייה והגשת המנה: בקערת ערבוב שמים את העגבניות משני הסוגים, בצל, תערובת העלים, אגוזי מלך, לבבות הארטישוק החתוכים, רוטב פסטו ומחצית משמן הזית.מערבבים ומעבירים לצלחת ההגשה. מסביב מפזרים קרעים מכדורי המוצרלה ולידם את הסלקים הצלויים. מעל מזלפים עוד מהבלסמי המצומצם ושארית שמן הזית, מעל כל מוצרלה מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס, ומעל הכל מניחים חופן יפה של צ'יפס הבטטה.
מגישים עם פוקאצ'ה חמה בשמן זית ומלח גס.