טבעוני, ללא גלוטן | 15 דקות זמן כולל
המצרכים (ל-3 מנות):
400 גרם שעועית ירוקה טרייה
2-3 כפות שמן זית
3-5 שיני שום, פרוסות
1/4 כוס מים
1/4 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק (רשות, ניתן לשים עשבי תיבול אחרים שאוהבים)
1/2 כפית מלח דק (או יותר, לפי הטעם)
1/2 שקית (של 50 גרם) תפוצ'יפס בטעם טבעי
1 לימון, חתוך לרבעים, להגשה
אופן ההכנה:
1.מורידים את הקצוות של השעועית הירוקה, אם רואים שיש שם גבעול קטן.
2.במחבת רחבה מעל להבה גבוהה שמים את שמן הזית ופרוסות השום ומטגנים 30 שניות, תוך כדי ערבוב עד שהשום מתרכך מעט.
3.מוסיפים את השעועית הירוקה ומטגנים 30 שניות נוספות תוך כדי ערבוב.
4.מוסיפים את המים והמלח, סוגרים עם מכסה את המחבת ומבשלים על להבה גבוהה 2 דקות – עד שהשעועית מתרככת מהאדים ומרבית המים נעלמו. השעועית צריכה להיראות בצבע ירוק כהה ולהישאר פריכה, אבל בלי הטעם הגולמי שהיה לה כשהייתה טרייה.
5.מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
6.מעבירים לצלחות הגשה. פותחים מעל את שקית הצ'יפס ומפוררים את הצ'יפסים למרקם של פירורים גסים.
7.מעל כל מנה מפזרים מהצ'יפס ומגישים עם פלח לימון בצד.
לבלוג של עז - The Kitchen Coach
למידע נוסף היכנסו לעמוד האינסטגרם של תפוצ'יפס