4 מנות | בשרי | 25 דקות עבודה, שעה זמן כולל

המצרכים:

לעוף + ציפוי:

8 שוקי עוף, טריים או מופשרים, עם העור

1 כוס קמח לבן

3 חבילות (150 גרם סך הכל) תפוצ'יפס בטעם טבעי

1/2 ליטר שמן, לטיגון

לבלילה:

3/4 כוס (100 גרם) קמח לבן

1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור

כפית שטוחה סודה לשתייה

כפית שטוחה אורגנו מיובש

כפית שטוחה מלח דק

כפית שטוחה פפריקה מתוקה או חריפה

כוס וחצי מים קרים או סודה קרה (או יותר, לפי ספיגה של הקמחים)

 

עוף בציפוי צ'יפס (צילום: עז תלם)
עוף בציפוי צ'יפס - אלו המצרכים | צילום: עז תלם

אופן ההכנה:

הכנות מקדימות:

מחממים תנור ל-170 מעלות (חום עליון תחתון רגיל) ומחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן.

שמים את הקמח הלבן בקערה או צלחת שטוחה.

מפוררים את הצ'יפס לפירורים גסים ושמים בצלחת שטוחה.

מייבשים היטב את שוקי העוף בעזרת מגבת נייר.

ליצירת הבלילה:

שמים את כל המצרכים לבלילה מלבד המים או הסודה בקערה ומערבבים.

מוסיפים בערך כוס מהמים/סודה ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את שאר המים/סודה. צריכה להתקבל בלילה בסמיכות של טחינה נוזלית – סמיכה מספיק כדי לצפות אצבע או כף שטובלים בה. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים עוד מים/סודה בהדרגה.

עוף בציפוי צ'יפס (צילום: עז תלם)
מטגנים בשמן עמוק 2-3 דקות מכל צד (במספר סבבים, 2-3 שוקיים בכל פעם) עד הזהבה | צילום: עז תלם

לציפוי:

טובלים את שוקי העוף מכל הכיוונים בקמח ומנערים קמח עודף.

טובלים את העוף בבלילה. לעבודה נקייה ניתן להחזיק בקצה השוק ואותו לא לצפות בבלילה.

מצפים את שוקי העוף בפירורי הצ'יפס.

מטגנים בשמן עמוק 2-3 דקות מכל צד (במספר סבבים, 2-3 שוקיים בכל פעם) עד הזהבה.

מוציאים לתבנית עם נייר אפייה.

מעבירים לתנור (170 מעלות) ואופים 20-30 דקות, או עד שהעוף עשוי לחלוטין במרכז.

מגישים יחד עם רטבים שאוהבים (קטשופ, מיונז ועוד).

נשמר בקירור 4-5 ימים, לחימום מחדש שמים בתנור בחום של 180 מעלות בערך 10 דקות.

טיפ: אם רוצים לדלג על הטיגון, מצפים כפי שמוסבר במתכון ומניחים על נייר אפייה. מזלפים שמן זית מכל הכיוונים ושולחים לתנור בחום של 170 מעלות למשך 35-50 דקות עד שזהוב ועשוי לחלוטין.

לבלוג של עז - The Kitchen Coach

למידע נוסף היכנסו לעמוד האינסטגרם של תפוצ'יפס