טבעוני + ללא גלוטן | 20 דקות הכנה | שעה וחצי זמן כולל | רמת קושי: בינוני
מצרכים (ל3-4 מנות):
4-5 תפוחי אדמה בגודל בינוני
3-4 בטטות בגודל בינוני
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
1 חבילה (50 גרם) תפוצ'יפס טעם טבעי
עלים מ5-6 גבעולי טימין או כפית שטוחה אורגנו מיובש
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-200 מעלות (מצב טורבו או עליון תחתון).
2.שוטפים היטב את הבטטות ואת תפוחי האדמה (ניתן להיעזר בסקוץ' לקרצוף).
3.חותכים מהירקות חתיכה קטנה מאחד הצדדים כדי ליצור אזור שטוח, ככה שיוכלו לעמוד יציב על קרש החיתוך.
4.בעזרת סכין חדה פורסים את הבטטות ותפוחי האדמה דק אבל לא עד הסוף, בערך 2/3 דרך; אפשר להניח ידיות של 2 כפות עץ בצמוד לצידי הירקות, ככה שהסכין לא יוכל לחתוך עד הקרש, ולחתוך עד שמגיעים אל הידיות.
5.מניחים בתבנית עם שוליים אליה כל הירקות יכולים להיכנס (אפשר גם תבנית אלומיניום).
6.מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל לירקות, מוסיפים גם 1/4 כוס מים ואז אוטמים את התבנית עם רדיד אלומיניום.
7.אופים למשך שעה בערך או עד שהירקות התרככו.
8.מוציאים מהתנור ופותחים בזהירות את התבנית.
9.פותחים מעט את שקית התפוצ'יפס ועם הידיים מרסקים אותם לפירורים גסים. מעבירים לקערה, מוסיפים את עלי הטימין/אורגנו ומערבבים.
9.פותחים מעט את המניפות האפויות ומפזרים את תערובת הקראנץ' מעל.
10.מחזירים את התבנית לתנור ל-5-15 דקות נוספות (עדיין ב-200 מעלות) עד הזהבה. מגישים מיד.
לבלוג של עז - The Kitchen Coach
למידע נוסף היכנסו לעמוד האינסטגרם של תפוצ'יפס