חלבי | 30 דקות עבודה | שעה ורבע זמן כולל 

מצרכים (ל-6 מנות, תבניות בגודל 18X22)

לפסטה:

300 גרם (חצי חבילה + חופן נדיב) פסטה קצרה מסוג מקרוני, קונכיות, פוזילי או פרפרים

30 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית

כף גדושה קמח לבן רגיל

2 כוסות (480 מ"ל) חלב

300 גרם גבינות שאוהבים, מגוררות (למשל צהובה, קשקבל, גאודה, צ'דר, מוצרלה)

כפית שטוחה מלח

1 חבילה (50 גרם) תפוצ'יפס בטעם טבעי 

מאפה פסטה וגבינות קראנצ'י - המצרכים (צילום: עז תלם)
מאפה פסטה וגבינות קראנצ'י - המצרכים | צילום: עז תלם

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-190 מעלות.

להכנת הפסטה:

מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב ומבשלים על להבה גבוהה כדקה פחות ממה שרשום בהוראות היצרן. מסננים ומעבירים לקערה. 

להכנת הרוטב:

- ממיסים לחלוטין את החמאה בסיר בגודל בינוני מעל להבה גבוהה.

- מוסיפים פנימה את הקמח בבת אחת ומערבבים ביסודיות, עד שמתקבלת מעין משחה סמיכה.

- מוסיפים מחצית מהחלב, מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה, בעזרת כף עץ או מטרפה.

- מוסיפים את שאר החלב, ושוב מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה.

- מבשלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עד שמתקבל רוטב סמיך מספיק כדי לצפות גב של כף. מנמיכים את הלהבה.

- מוסיפים את הגבינות. בוחשים עד שהגבינות נמסות לחלוטין, טועמים ואם צריך מוסיפים את המלח.

- יוצקים את הרוטב אל הקערה עם הפסטה ומערבבים היטב.

- מעבירים לתבנית בגודל 22X18 או גודל דומה ואופים 20 דקות, עד שהחלק העליון מעט מזהיב.

- פותחים את שקית התפוצ'יפס חלקית ומועכים את הצ'יפסים עם הידיים לפירורים גסים. מפזרים את הפירורים מעל לפסטה ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות, עד שהצ'יפסים מזהיבים קלות והמאפה מבעבע. 

מאפה פסטה וגבינות קראנצ'י  (צילום: עז תלם)
צילום: עז תלם

- נותנים למאפה להתקרר מעט לפני שמגישים.

לבלוג של עז - The Kitchen Coach

טיפים:

**ללא גלוטן: משתמשים בפסטה ללא גלוטן

**טבעוני: משתמשים במשקה צמחי לא ממותק (שקדים, שיבולת שועל וכולי) במקום החלב, שמן קוקוס במקום החמאה וכפית גדושה מיסו לבן או כפית שמרי בירה במקום הגבינות.

למידע נוסף היכנסו לעמוד האינסטגרם של תפוצ'יפס