ממליצה להכין את הגלידה ואת רוטב הטופי יום או יומיים לפני הכנת העוגה. באופן כללי ניתן להכין את העוגה כמה ימים לפני האירוח או ההגשה מאחר וזו עוגה קפואה המחזיקה זמן ממושך במקפיא.
עוגת בראוני קפואה בגלידת מוקה פקאן סיני ברוטב טופי משגע
המרכיבים (לתבנית עגולה 24 ס"מ משומנת היטב):
לגלידת מוקה פקאן סיני:
1 פחית חלב מרוכז
2 כפיות נס קפה מהסוג המגורען מומסות במעט מים חמים
1/4 כוס אייריש קרים בטעם קפה או כל ליקר קפה אחר שיש (אופציונאלי)
2 מכלים של שמנת מתוקה (500 מ"ל)
100 גרם פקאן סיני (ממותק) גרוס
לרוטב הטופי:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כוס דחוסה של סוכר חום כהה
1 כפית תמצית וניל
לעוגת בראוני:
140 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 כוס קקאו הולנדי שחור משובח (ניתן לרכוש בחלק מהסופרים ובחנויות המתמחות)
1/4 1 כוס סוכר לבן
1/4 כפית מלח
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל טובה
1/2 כוס קמח לבן
אופן ההכנה:
גלידת מוקה פקאן סיני:
1. בקערית מערבבים יחד חלב מרוכז ,נס קפה מומס ואייריש קרים עד לנוזל אחיד. מניחים בצד.
2. מקציפים את 2 מכלי שמנת המתוקה עד לקבלת קצפת רכה.
3. מאחדים את שתי התערובות לתערובת אחידה.
4. מניחים את הפקאנים בתוך שקית כפולה וחובטים בהם בפטיש שניצל עד שהם נגרסים.
5. מוסיפים את הפקאנים לתערובת הגלידה ומערבבים.
6. מכניסים להקפאה בקופסה אטומה עד למחרת .
אופן הכנת רוטב הטופי קרמל:
1.מניחים את חומרי הרוטב בסיר קטן ומבשלים מעל אש בינונית עד המסה. ממשיכים לבשל עד שהרוטב מתכהה ומסמיך מעט (בערך 10 דקות).
2. מכניסים למקרר לייצוב.
אופן הכנת עוגת הבראוני:
1. מחממים תנור ל-165 מעלות.
2. בסיר בינוני מניחים קוביות חמאה, קקאו, סוכר ומלח, ומבשלים מעל אש קטנה תוך כדי ערבוב עד המסה. מורידים מהאש ומניחים בצד עד שהתערובת פושרת למגע.
3. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם ומערבבים טוב בין כל ביצה.
4. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים גם את הקמח ומערבבים אותו רק עד להטמעה בלבד ולא יותר. אופים 25-30 דקות עד שהעוגה מתייצבת ולא מעבר. גם אם נדמה כי העוגה לא לגמרי מוכנה, זה בסדר, מאחר והיא ממשיכה להתייצב ולהתגבש עד הקירור.
אופן הרכבת העוגה:
1. אחרי שהעוגה אפויה וקרה, מוציאים את הגלידה מהמקפיא משאירים אותה על השיש עד שתהיה רכה מספיק כדי למרוח אותה בשכבה אחידה מעל העוגה.
2. מורחים את הגלידה על העוגה, מכסים בניילון נצמד ומחזירים למקפיא עד שהגלידה מתייצבת שוב.
ההגשה:
1. מוציאים את העוגה מהמקפיא ומשחררים אותה מהתבנית.
2. פורסים אותה עם סכין שנטבלה במים חמים (ונוגבה) לפני כל חיתוך.
3. מזלפים מעל כל מנה רוטב טופי ומגישים.
*לא כדאי לתת לעוגה "לשבת" על השיש, במיוחד בקיץ. החזירו את העוגה למקפיא עד להגשה הבאה.
>> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לעמוד שלנו בפייסבוק
>> אוהבים קינוחים? שלחו את המתכון ותזכו בפרס מתוק