בבית של ההורים שלי לא אוכלים מוצרי חלב. אם יש לכם שכן טוניסאי - תשאלו אותו: אין עוגות עם שמנת, אין עוגיות חמאה, אין גבינה לבנה ואין קרטון חלב. אם תבואו לבקר, אמא שלי תרוץ למכולת לקנות חלב ותכין לכם נס קפה בכוס חד פעמית. כל ילדותי גדלתי כך (וזה לא שיש על מה להתלונן) - בלי גבינה צהובה ובלי פסטה שמנת פטריות. בלי שוקו בשקית ובלי נוטלה. תוניסאים - הם פשוט לא מעכלים את זה, כי דורות על גבי דורות זה ככה, ואין אף אחד, בשושלת של משפחתי לפחות, שהיה מספיק אמיץ לעצור את זה.
אז כשבא לי לפנק את משפחתי - פסגת הפסגות שאני יכולה להתקין היא הפוקצ'ות האלו: הן כל כך מעולות, שאצלי במשפחה זוללים אותן ככה. הן רכות ומתוקות ועם כל התוספות זו ממש ארוחה (אבל אני, רק תנו לי למרוח עליהן גבינת שמנת עם קצת בזיליקום טרי).
האמת היא שאני שולפת כאן קלף רציני ביותר: אפיתי קרוב ל-15 מתכונים שונים עד שהגעתי לנוסחה המושלמת - פוקצ'ות שחומות וקראנצ'יות מבחוץ ורכות כמו ענן מבפנים. זה מתכון שהולך איתי כבר תקופה ארוכה ואני לא מחליפה אותו כי הוא פשוט מושלם!
אז למה אני שולפת אותו דווקא היום? כי הזמן הזה בשנה הוא הזמן האהוב עליי ביותר - פורים (החג שאני שונאת) נגמר, ופסח (החג האהוב שלי) מתקרב, ואלו ימים שצריך להפסיק לאכול מתוק ולזלול מאגרים של חמץ. אז לכבוד הזמן הזה, אני מפנקת אתכם במתכון המושלם לפוקצ'ה ביתית עם ים תוספות, ויש גם בונוס - לחמניות שום ובזיליקום (מאותו הבצק). זהירות, זה ממכר. המצרכים :לפוקצ'ות:
לתוספת חציל ובטטה:
לתוספת עגבניות:
לתוספת "גן עדן":
ללחמניות שום:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, הסוכר והשמרים. 2 מוסיפים כ-3.5 כוסות מים ולשים רק עד להיווצרות בצק רך. מוסיפים פנימה את המלח והשמן, ולשים שוב כ-8 דקות רצופות. 3 מתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח (שעה-שעתיים). 4 לשים שוב בעדינות ובתנועות קיפול אווריריות. חשוב לא למעוך את הבצק כדי שישמור את בועות האוויר שבו. תופסים בכל פעם קצה אחד ומקפלים אותו פנימה. 5 מתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (כשעה) ומתחילים ליצור פוקצ'ות בגודל הרצוי. 6 מכינים את התוספות: לתוספת חצילים ובטטה - מטגנים את קוביות החצילים בשמן עמוק ומניחים בצד. במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל היטב עד להשחמה, מוסיפים את הבטטה ומקפיצים יחד עד לריכוך חלקי. מוסיפים את החצילים ומערבבים. מוסיפים מלח ופלפל וזה מוכן. עם עגבניות שרי, מאיזה סוג שאוהבים | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל7 לתוספת עגבניות - פורסים את השרי לפרוסות דקות ומסדרים על הפוקצ'ה יחד עם העגבניות המיובשות. בוזקים שמן זית, מלח גס ועשבי תיבול טריים. 8 לתוספת "גן עדן" - מטגנים את הבצל היטב ומפזרים מעל הפוקצ'ות. מפזרים עשבי תיבול טריים, שמן זית, מלח גס ופלפל גרוס. ואפשר גם עם עשבי תיבול. פוקצ'ות גן עדן | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל9 מקשטים בתוספות, מתפיחים כ-20 דקות נוספות ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות עד להשחמה, כ-15 דקות. 10 אם נשאר בצק - מכינים לחמניות שום: מערבבים היטב את הבזיליקום, השום ושמן הזית. כשהבצק מוכן (אחרי ההתפחה השנייה) במקום להכין פוקצ'ות - מגלגלים רצועות, טובלים בתערובת שום ובזיליקום וקושרים קשר. תכינו בצק אקסטרה ללחמניות האלה | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל11 מתפיחים מעט שוב בתבנית ואופים ב-180 מעלות עד השחמה. בתמונה: סכנת התמכרות | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל*אפשר לוותר על התוספות לפוק'צות ופשוט לפזר מלח גס. יוצא מעולה. >> חן ואלון גרים בשוק מחנה יהודה בירושלים. הם עורכים סיורי אוכל בשוק ומארחים בביתם אורחים מכל העולם לסדנאות בישול וארוחות ירושלמיות. לפרטים ונוספים - mamadiali.co.il
|