קציצות ברוטב תרד וחצילים שרופיםהשבוע חזרנו להתחלה שלנו במטבח וגם בחיים, עם סיר תוניסאי וקציצות בקר של אלון ברוטב של תרד, עגבניות שרי וחצילים שרופים. ערבבנו, גלגלנו ונתנו לזמן, לזיכרונות ובעיקר לרוטב לעשות את שלהם. היה שווה כל רגע
חן ואלון קורן
| mako אוכל
| פורסם 08/06/17 12:33
צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל
|
אני יודעת שזה נראה כאילו כל היום אנחנו מבשלים יחד, אבל האמת היא שאלון לא נכנס למטבח כבר שנים.
האהבה שלי למטבח, זה די התחיל ממנו. הוא הכניס אותי לשם (שלא לומר בעט אותי), ובערך אמר לי "את תבשלי ואני מבטיח לך שזה יהיה לי טעים". אז בישלתי, וזה באמת היה טעים. עכשיו, ברור שהסטנדרטים שלו לא היו גבוהים מדי (בכל זאת, הוא גדל על מסורת קולינרית מפוארת של חדר אוכל קיבוצי), אבל בשלב הזה המחמאות שלו הספיקו לי כדי להישאר שם.
ימי שישי היו הימים שבהם הוא היה מצטרף אליי למטבח ומלמד אותי דברים שלא גדלתי עליהם. למשל, קציצות בשר. למשל, פיצה עם גבינה (ולא עם טונה). למשל סינייה או אפילו כרובית בתנור. זה היה מזמן, היינו סטודנטים והשתכרנו גרושים, אבל גרוש לגרוש הוצאנו על חומרי גלם שפירקנו במטבח יחד. לא יודעת אם אהבנו אז לבשל כמו שממש אהבנו לאכול. כמעט כל ערב היינו מוצאים תירוץ אחר וחברים היו מתקבצים אצלנו בדירה הקטנה בשוק, אוכלים ושותים עד אור הבוקר כאילו אין מחר. והיה מחר, וגם בו היינו מארחים, את אותם החברים בדיוק, שכבר הבינו שאצלנו תמיד יהיה מה לאכול. קראנו לעצמינו "מתנ"ס מחניודה 3" ופרסמנו לו"ז אירועים שנתי. אלו היו ימים מופלאים, של צחוק ואהבה, חברים טובים ויין זול.
זה נמשך כך כמעט שלוש שנים, ואז נכנסתי להריון. ותוך דקות ספורות "התבגרתי". בבת אחת (אבל לא בכוח) הפסקתי לעשן ולשתות, התחלתי לישון בלילות, ולאט לאט הבית התרוקן ממבקרים שהבינו את הרמז כשנרדמתי להם על הצלחת (חוץ משי).
זה לא שהפסקנו לבשל, זה פשוט שפתאום נהיינו אנשים רציניים והיינו צריכים להתחיל לחסוך כסף כי תכף יהיה פה תינוק וכולם אומרים שתינוקות זה דבר יקר (היום אני מבינה שאנחנו עולים לעצמנו הכי הרבה, תמיד. הקטנים, כפרה עליהם, מה הם כבר צריכים? כמה בננות וטיטולים?).
אז איפה הייתי? בשבוע שעבר זה חזר אליו. הוא שתה קפה בבוקר יום שישי והוא שמע את הסיר החדש שהבאתי מתוניס קורא לו. ואז זה מה שקרה לי. המצרכים :לרוטב:
לקציצות:
אופן ההכנה:1 נועצים מזלג בחציל ושורפים אותו על אש גלויה עד שהוא מתרכך ושרוף מכל הכיוונים. מצננים. 2 מחממים את השמן בסיר (שהבאתם מתוניס). פורסים את הבצלים דק דק ומוסיפים פנימה. מבשלים ללא מכסה כ-10 דקות על אש גבוהה. את החציל השרוף מוסיפים בסוף, ובידיים | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל3 מוסיפים את עגבניות השרי בשלמותן, יחד עם שיני השום. כשהעגבניות מתחילות להיחרך מוסיפים את עלי התרד והצ'ילי. מערבבים. 4 מקלפים את החציל, חותכים עם הידיים לנתחים גדולים ומוסיפים לסיר בלי לערבב. מוסיפים חצי כוס מים, פלפל ומלח ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה. מערבבים, ומשאירים לרוטב לעשות את העבודה | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל5 מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הקציצות ולשים 10 דקות לפחות. מגלגלים כדורים ומסדרים בסיר. מוסיפים חצי כוס מים, סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש למינימום ומבשלים שעתיים-שלוש. חן ואלון גרים בשוק מחנה יהודה בירושלים. הם עורכים סיורי אוכל בשוק ומארחים בביתם אורחים מכל העולם לסדנאות בישול וארוחות ירושלמיות. לפרטים ונוספים - mamadiali.co.il |