חזרתי משבועיים מטריפים בתוניסיה. בגופי אני פה, אבל עדיין בכלל לא מעכלת. זה היה מסע של הרבה שורשים והרבה אוכל, ושני אלה יחד יצרו לי בלב מקום גדול וגעגוע בלתי פוסק אל המקום הזה, שממנו באתי ועוד ודאי אשוב אליו.
נסעתי עם טיול מאורגן (שהיה הכל חוץ מ"מאורגן"). תרנו את הארץ לאורך חופיה ולרוחב שוקיה ומבוקר עד ערב הרגשתי את הלב שלי פועם חזק, כאילו הייתי במשך שבועיים על גלגל ענק שנתקע כשאני למעלה.
את סבתא יעקוטה שלי פגשתי בכל מיני מטבחים לאורך המסע הזה: בדרך לביזארת ראיתי אותה מייבשת פלפלים שמאוחר יותר ייטחנו לפפריקה או יהפכו לאריסה לימונית. בשבת בצהריים בג'רבה היא התיישבה בחזית הבית עם כוס קפה שחור ביד, מברכת את העוברים והשבים. יותר מאוחר, אחרי החמין, היא חתכה מלון ושטפה אפרסקים, ועל השולחן היו גם גרעינים שחורים ושקדים ירוקים. למחרת בבוקר סבתא שלי הייתה יוצאת אל הנמל, קונה שרשראות דגים ומטגנת לנו בעדינות ארוחת צהריים מוקדמת. בעיר תוניס ראיתי אותה שורפת פלפלים למשוואיה חריפה ובמטבח של ויקטור היא עמדה בשמלה פרחונית והסתכלה עליי.
ויקטור, יהודי מספאקס בעשור השביעי לחייו, עלה לארץ כשהיה צעיר, נתן לה "כיף" וחזר לספאקס. היום הוא חי על הציר שבין ספרד, צרפת ותוניס ומבשל להנאתו את כל הזיכרונות שנותרו לו מאמו.
ואני מתרגשת, כי אני זוללת 3 בריקים בזה אחר זה, ומריחה את סבתא שלי.
ויש גם טיפ לאריכות ימים: ויקטור אומר שכדי למצות את הסגולות של הכורכום צריך לערבב אותו עם מעט פלפל שחור. אז על כל 100 גרם כורכום הוסיפו 1 כפית פלפל שחור גרוס, ערבבו והעבירו לצנצנת אטומה.
המצרכים (10 מנות):
אופן ההכנה:1 מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך. מצננים ומועכים יחד עם הביצים בעזרת מזלג. 2 מוסיפים את הבצל המגורד, הבצל הירוק והשום. 3 מתבלים ומוסיפים את הביצים הרכות. 4 צולים את הדג במחבת עם מעט שמן זית ומפוררים לתוך הבלילה. מתחילים במילוי - היישר מהים | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל5 מערבבים היטב וממלאים את הבריק: מקפלים את שני הצדדים של הבריק אל האמצע כך שייווצר מעין מלבן. עכשיו מקפלים את שני הצדדים האחרים לתך האמצע ליצירת ריבוע. במרכז הריבוע מניחים כך גדושה של מילוי, מקפלים למשולש ומהדקים בשפיץ. מקפלים את הצדדים למלבן, ואז מקפלים את שני הקצוות ליצירת ריבוע | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל מניחים מעט מהמילוי על ריבוע בצק | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל מקפלים. בעדינות, כן? | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל6 מטגנים בשמן חצי עמוק עד להזהבה וזוללים בלי לספור קלוריות. מטגנים עד שיפה וזהוב משני הצדדים | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל זה הצבע שאתם מחפשים | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכלחן ואלון גרים בשוק מחנה יהודה בירושלים. הם עורכים סיורי אוכל בשוק ומארחים בביתם אורחים מכל העולם לסדנאות בישול וארוחות ירושלמיות. לפרטים ונוספים - mamadiali.co.il בריק דגים שמכינים באהבה | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל |