הבריק הוא אחד מפלאי תבל; הוא סופר פשוט להכנה, וכלל לא מתוחכם במרכיבים שלו, אבל מי שהמציא את המנה הזו לחלוטין ידע מה הוא עושה: ביצה רכה-קשה, כוסברה, פלפל גרוס ומלח. זהו. וזה מושלם.
המצרכים (10 מנות):לבריק:
לפלפל צ'ומה של דודה לימור:
אופן ההכנה:1 מרטיבים את המצות היטב היטב ועוטפים במגבת רטובה. מניחים בצד כחצי שעה (חשוב להרטיב את המצות ממש טוב כדי שיהיו גמישות ולא יישברו לנו בזמן הקיפול). 2 מחממים שמן בסיר רחב (לפחות ברוחב של מצה) - השמן צריך להיות חם אבל לא רותח, כדי שהביצה תהיה מוכנה לפני שהמצות נשרפות. ביצה, כוסברה, מלח ופלפל. הכי פשוט שיש | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל3 מניחים מצה אחת בעדינות על צלחת מעט עמוקה, שוברים פנימה ביצה, מפזרים כוסברה קצוצה, פלפל גרוס ומלח גס, מקפלים לחצי ומכניסים בזהירות לשמן החם. 4 מטגנים משני הצדדים עד שמשחים. להקפיד שהשמן יהיה חם! | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל5 לפלפל צ'ומה (ממרח של תבלינים ושום, מהמטבח הטריפוליטאי): מערבבים הכל טוב טוב למרקם של משחה, אם חסרים נוזלים - מוסיפים מעט מים. * אין זמן טוב יותר מפסח להכין אותו כיוון שהתבלינים בפסח טריים ועזי טעם יותר משאר השנה. אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא בצנצנות. חן ואלון גרים בשוק מחנה יהודה בירושלים. הם עורכים סיורי אוכל בשוק ומארחים בביתם אורחים מכל העולם לסדנאות בישול וארוחות ירושלמיות. לפרטים ונוספים - mamadiali.co.il |