בקלאווה קדאיף ופיסטוקיםבעידן שלנו אפשר להמציא מחר אפליקציה שתהפוך את התמונות שלכם לבקלאווה מחייכת, אבל בשביל להכין אחת אמיתית, שבאמת עושה שמח על הלב, צריך לעבוד עם הידיים, וגם עם חמאה, פיסטוקים, דבש וקדאיף. יש לנו מתכון זהב
חן ואלון קורן
| mako אוכל
| פורסם 17/08/17 14:05
צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל
|
אני יודעת שרוב העולם יעדיף לטייל באירופה. אבל אני, תנו לי מדינות ערביות וכמה שיותר.
לפני כמה ימים חזרנו מטורקיה, ואני חושבת שסוף סוף הבנתי מה זה שמושך אותי כל כך במקומות האלה: אני מתרגשת מעבודות כפיים, ממלאכות גדולות שנעשות בידיים של אנשים פשוטים. אני מתרגשת מהעולם הישן, מהרגלים שנשארו מפעם, מקהילה שלמה שאופה את החלות שלה באותו תנור עצים משותף. אני מתרגשת מדייגים, מרוקעים, מאורגים. אני מתרגשת ממגדלי תירס בצידי הדרך המהירה לשפשאוון, מזה שכל המשפחה מתקבצת יחד למיין ולארוז. אני מתרגשת מאנשים בגילי שעומדים מאחורי דלפק זכוכית ואורזים שקיות של קפה כאילו זה הדבר הכי חשוב בחיים (ולפעמים זה באמת כן). ואני מתרגשת מחבורה של נערים צעירים שנפגשים כל לילה בקומה השנייה של בניין נודף חמאה ופוצחים במלאכת הכנת הבקלאווה. זה ריקוד.
וחם שם, ורועש כי המכונה שמרדדת את הבצק היא רועשת. אבל הם רוקדים בתנועות של אמן. וכל אחד מהם יודע את מקומו המדויק, ואת הרגע המדויק שבו מגיע תורו: אחד מורח חמאה, שני מסדר עלים דקיקים של בצק, שלישי טובל מטאטא קש בחמאה מומסת ומטפטף על הבצק, רביעי יפזר אגוזים, חמישי יפזר שקדים, שישי יכסה שוב בעלים דקיקים של בצק, השלישי יטפטף שוב עם המטאטא וכן הלאה.
יש להם אלפי מגשים להכין, והם בקצב מדוד, יודעים שעד הבוקר לא יישאר זכר למחול המטורף הזה. ויש שם אינטימיות, וגם שירה.
זכיתי להיות שם, איתם, ללילה אחד. להציץ ולנשום לתוכי את אדי החמאה והפיסטוק. ואתם זכיתם, כי הבאתי לכם מתכון לבקלאווה קדאיף משוגעת. המצרכים :
לסירופ:
אופן ההכנה:1 אם הקדאיף קפוא - מפשירים אותו לילה במקרר. 2 קולים את הפיסטוקים חצי קלייה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את הפיסטוקים ל-5 דקות. מצננים וטוחנים (אם רוצים לקשט את הבקלאווה בפיסטוקים מלמעלה, פשוט משאירים כמה פיסטוקים שלמים ומפזרים על החמאה. כשהבקלאווה תהיה מוכנה - הפכו אותה על מגש והפיסטוקים השלמים יופיעו למעלה). 3 קוצצים את כל הקדאיף במספרי מטבח או בסכין חדה. 4 מערבבים היטב את החמאה עם הדבש. 5 בתחתית התבנית מורחים עם הידיים מחצית מתערובת החמאה (כן, זה די הרבה חמאה). טוחנים ומפזרים פיסטוק בנדיבות | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל6 מסדרים מחצית מכמות הקדאיף על שכבת החמאה ומהדקים היטב. מסדרים שכבה יפה של פיסטוקים טחונים ומכסים שוב בקדאיף. 7 את יתרת החמאה ממיסים ושופכים בצורה אחידה על הקדאיף מלמעלה. 8 בשלב הזה חשוב להשתמש במשקולת ולהדק את כל השכבות היטב. אם השתמשתם בתבנית מלבנית - אפשר לשים על הקדאיף קרש חיתוך באותו הגודל וללחוץ עליו עם לבנים או סיר כבד. אם השתמשתם בתבנית עגולה - אפשר להניח סיר ובתוכו דברים כבדים שילחצו. משאירים ככה במשך 20 דקות. 9 אופים ב-180 מעלות (חום עליון ותחתון) עד שהקדאיף משחים היטב היטב. 10 מכינים את הסירופ: מרתיחים את חומרי הסירופ יחד על אש גבוהה כ-10 דקות. 11 כלל חשוב - אחד מהשניים צריך להיות חם והשני קר: אם הבקלאווה חמה - על הסירופ להיות פושר. אם הבקלאווה קרה - מחממים את הסירופ שוב ושופכים מעליה בנדיבות מוגזמת. >> חן עורכת סיורי אוכל בשוק מחנה יהודה ומארחת בביתה אורחים מכל העולם לסדנאות בישול וארוחות ירושלמיות. לפרטים ונוספים - mamadiali.co.il |