יש ביסים שמשנים חיים.
אתם אולי חושבים שאני מגזימה עכשיו, אבל מי שקורא אותי באופן קבוע יודע שאני שונאת להגזים.
איכשהו, אני כבר שעתיים מול המחשב, מנסה למצוא את המילים להסביר לכם. שתיתי כבר קפה חם וגם קפה קר, אכלתי בקלאווה מדהימה שהבאתי מחיפה לפני יומיים, שמתי מכונה, תליתי מכונה, שמתי עוד אחת. הסתכלתי קצת על הסייל של איקאה. פייסבוק. אינסטגרם. קראתי קצת על המסעדה שנשב בה הערב. הכנתי רשימת קניות לשוק באיסטנבול. אינסטגרם. בשבוע שחלף אכלתי כמה ביסים כאלה.
דמיינו לחם קרוע ועליו עגבניות צהובות, במיה קטנה צרובה, שום, גרידת לימון. דמיינו את כל הקונסטרוקציה הזו נוטפת מיצים של שמן זית מעולה וזעתר טרי, ומעל הכל נחה לה פיסה רכה של דג. דמיינו לכם את עצמכם, באמצע השוק (הפעם של חיפה), הביס הזה בפה שלכם והזמן עוצר מלכת. אתם מבינים?
באותו רגע כאבה לי הבטן, אז לא יכולתי להסביר לאנשים שסביבי מה אני מרגישה. איך הגוף שלי זז מבפנים, איך אני מבינה שמעכשיו כלום לא יהיה אותו דבר בתוך הסירים שלי. וזה קורה כל הזמן, אם רק עוצרים לרגע להרגיש.
ולפעמים מספיק להסתכל בשביל לדעת שזה הולך להיות ביס משנה חיים. זה לא סתם שמהרגע שהעליתי את התמונה הזו של הסיגרים קיבלתי עשרות בקשות למתכון. אלו בסך הכל סיגרים של פיסטוק בטעמים של מרציפן. אבל אתם ידעתם, ידעתם שמעכשיו הכל הולך להשתנות.
את הסיגרים האלו הכנו בסדנת בישול תוניסאי שהעביר רפרם חדד התוניסאי והאגדה אצלי בירושלים. הם גם ככל הנראה יככבו במשתה התוניסאי שהוא יבשל באוגוסט. אם בא לכם להשתתף, דברו איתי.
אז המתכון הוא שלו, אבל אם תעקבו אחר ההוראות – גם העולם שלכם ייעצר לרגע (בקטע טוב). המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1 טוחנים את השקדים והפיסטוקים במטחנה ומעבירים לסיר קטן. מוסיפים את סוכר הווניל ו-4 כפות מים ומחממים על אש קטנה מאוד עד שהסוכר והמים נעלמים ועוטפים את השקדים והפיסטוקים. 2 מורידים מהאש ומצננים היטב. מוסיפים חלמון וקליפת לימון ומערבבים. טועמים את התערובת – היא לא צריכה להיות מתוקה מדי אלא חצי מתוקה, כי המתיקות תגיע מהדבש. יאללה, מתחילים | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל3 מניחים על משטח העבודה חצי עיגול של עלה בריק כשהחלק הישר פונה אליכם. מסדרים במקביל לקו, חצי סנטימטר פנימה, שורה עבה מהתערובת. מסדרים שורת מילוי | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל4 מתחילים לגלגל את עלה הבריק כלפי מעלה. עוטפים את התערובת, מקפלים פנימה מימין ומשמאל (כמו אגרול) וממשיכים לגלגל עד הסוף. מברישים את נקודת החיבור במעט חלבון כדי להדביק את הסיגר ומניחים בצד כשהחיבור כלפי מטה. ממשיכים כך עם כל העלים. מכסים את המילוי | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל מקפלים משני הצדדים | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל ומגלגלים עד הסוף | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל5 מחממים שמן במחבת ומטגנים את הסיגרים בחום בינוני גבוה כ-10 שניות מכל צד. מוציאים למסננת או לנייר סופג. 6 כשהסיגרים מתקררים קצת, מחממים בסיר קטן את הדבש ומי הזהר עם 2 כפות מים עד לרתיחה, ומכבים את האש. 7 מעבירים את הסיגרים במי הדבש ומוציאים לצלחת הגשה. מפזרים פיסטוק טחון למעלה ומגישים. >> חן עורכת סיורי אוכל בשוק מחנה יהודה ומארחת בביתה אורחים מכל העולם לסדנאות בישול וארוחות ירושלמיות. לפרטים ונוספים - mamadiali.co.il |